Galatasaray İkinci Başkanı Abdürrahim Albayrak, koronavirüs nedeniyle kulüplerin maddi krizde olduğunu belirterek, amatör şubeleri kapatacaklarını açıklamıştı.

Bu sözler tartışma yaratırken, bugün başkan Mustafa Cengiz'den tam tersi bir açıklama geldi.

Cengiz, Galatasaray TV'de katıldığı bir programda şunları söyledi:

- Abdurrahim Bey'in branşlarla ilgili duygusal açıklamaları yanlış anlaşıldı. Şubelere yatırım yaptık, yapıyoruz, bu branşları biz Türkiye'ye getirdik, bunları kapatmamız düşünülemez.

- 105 milyon liralık bir zararımız var. Koronavirüs nedeniyle en büyük zarar uğrayan kulübüz, gişe hasılatı, maç günü hasılatı ve naklen yayın gelirleri durdu. Çok büyük bir camiayız, bu zararın altından kalkacağız. Yönetim olarak, ek bütçe istememiştik. Gerçekçi bütçeler yapmamız yönetici arkadaşlarımızın başarısıdır. 

- Koronavirüs nedeniyle yeni bütçe çalışması yapıyoruz. Mevcut duruma uygun, profesyonel ve amatörleri kapsayan bir bütçe çalışması yapıyoruz. Zor durumlar karşısında bizim gibi STK'larda fedekarlık yapanlar, kahramanlar çıkar. Biz kimseden can fedası istemiyoruz. Biz bu şartlar içinden çıkmak için, profesyonel oyuncularımızdan fedekarlık bekliyoruz. Görüşmeler sürüyor.  Tüm futbolcu kardeşlerimizle bu süreci atlatacağız. Ne yazık ki hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bu tüm sektörler için geçerli. Biz de bu duruma en iyi şekilde hazırlanacağız.  

- Her şeyi planladık. Sponsorlarımızla ilgili açıklamaları çok iyi niyetli kişilerce bile yanlış anlaşıldı. Ödeme güçlüğündeki sponsorlarımızdan bir ikisi çekilebilir, ama bizim 70 sponsorumuz var. Herkesin B, C planı var. Geçen yıl 120 milyon sponsorluk geliri vardı, bu yıl 220 milyona çıktı. Türkiye halkı çok büyük bir halk. 40'lı yaşlardaki insanlar bile buhranlarla mücadele etmiş, mücadele gücümüz var, Galatasaray da bu toplumun en önemli bireylerinden, mücadelemiz sürecek. Ama mutlaka toparlanacağız. 

- Bu programı erkene aldık, çünkü Abdurrahim Bey'in branşlarla ilgili duygusal açıklamaları yanlış anlaşıldı. Örneğin basketbolda bizle son dönemde çalışan hocalaramız haciz koymuşlardı. Şimdi biz tam tersine amatörleri hiçbir zaman ikinci plana atmadık. Banu ve Dilek hanımlar (yüzme, atletizm ve diğereleri) yakından ilgililer. Elimden geldiğince tüm branşların maçlarına gittim. Bir engellilere gidemedim, sözüm var, gideceğim. 

- Abdurrahim bey kapatalım demedi, geçici süre dedi.  Şubelere yatırım yaptık, yapıyoruz, bu branşları biz Türkiye'ye getirdik, bunları kapatmamız düşünülemez. Türk gençlerinin yetişmesini, rol model olmasını, bu futbol için de geçerli, tüm branşlarda bunu hedefliyoruz. Türk hocalar ve Türk sporcuları yetiştireceğiz. Spor Bakanlığı yönetmeliği de çıkardı, bu yönetmelik önümüzü açacak.

- Galatasaray ligin kalan bölümünde de öncü olacak. Deplasmansa deplasman, iç sahaysa iç saha. Alınan kurallara uyacağız. Rize'yse Rize, Ankara'ysa Ankara, illa Güney'de bir şehir olacaksa olur. Ama seyircili olacaksa herkes kendi şehrinde oynamalı. Bizim milyonlarca kaybımız oldu, ülkemizin canı sağ olsun. Ben yaptım oldu ile olmaz. Alınan karara uyacağız. Kulüpler Birliği ile toplantılar yapılıyor, telekonferanslar gerçekleşiyor. Liglerle ilgili ben yaptım olduya gidilmesini kabul edemeyiz.