Galatasaray'ın deplasmanda Giresunspor ile oynadığı maçta Kerem Aktürkoğlu'na kızan Marcao, genç futbolcuya önce kafa, sonra da yumruk atmıştı. 

Takım arkadaşlarının araya girmesiyle güçlükle sakinleştirilen Marcao, daha sonra maçın hakeminden kırmızı kart görmüştü. Olay büyük tepkiyle karşılanmıştı.

Marcao, bugün sosyal medyadan bir açıklama yaparak Kerem ve Galatasaray camiasından özür diledi. Brezilyalı futbolcu, şu ifadeleri kullandı:

- Dün akşam maçta gördüklerinizi kolay kolay unutamayacağınızı ve belki de beni affetmeyecek G.Saraylılar olduğunu biliyorum. Biliyorum diyorum, çünkü bu kulübü ve taraftarı çok iyi tanıyorum.

- Asıl acısını çektiğim, yönetilmesi zor bir duyguyu yaşamak ve yaşatmak. Futbolun mahremiyetinde birçok şey yaşar ve kendi içimizde çözeriz. Maalesef dün gece böyle olmadı. Haklı olduğumu düşündüğüm bir durumda, o anki öfkeme yenik düştüm.

- Ailesi için yaşayan bir evlat olarak Kerem'in anne ve babasından, ellerini öperek af diliyorum. Sonrasında kardeşim Kerem'den özür diliyorum, dünkü davranışımdan ötürü.

- Bana güvenen, bana yatırım yapan başta Fatih hocam olmak üzere bütün hocalarımızdan, başkanımızdan, yönetimimizden, camiamızdan ve çok değer verdiğim G.Saray taraftarından özür diliyorum. 

- Benden vazgeçmenizi ve beni istemiyor oluşunuzu anlayabilirim, hakkımda verilecek tüm kararlara da saygılıyım ancak sizden bir isteğim var. Bu konunun bedelini ben ödemeliyim, eşim ve çocuklarım değil. Onlar da bunu hak etmiyor.