Galatasaray Kulübü, Kemerburgaz'daki arazisiyle ilgili 3 yıl süren hukuk mücadelesini kazanmış ve maden firmasını tahliye ettirmişti.

Sarı kırmızılı yönetim bu olayın ardından 7 Nisan'da arazinin tanıtımını yapmış, buraya yapılacak tesisler konusunda açıklamalarda bulunmuştu.

Başkan Mustafa Cengiz, "Eyüp Kaymakamımıza ve Eyüp Belediyesi başkanına çok teşekkür ediyorum. Bu arazide verilen maden ruhsatı sebebiyle mücadelemiz üç yıl sürdü. Mücadelenin bize verdiği stresi ve endişeyi size anlatamam. Madenci ile asla görüşmedik. Ben hiç görüşmedim. Herkes Ada'da olduğu gibi belli bir menfaat bekliyor. Beni şoke eden, ruhsatı olmayan, ruhsatsız birinin yargının dehlizlerine, boşluklarına dayanarak bu olayı bugünlere kadar sürdürmesi oldu. Bizleri çok şaşırttı. Burada güvenliği de sağlıyoruz; bundan sonra güvenlik kulübeleri koyacağız. Türk bayrağı ve Galatasaray bayrağı dikeceğiz. Yoldan görünmesi için çok yüksek olacak. 15 gün içinde onu dikeriz. Buradan Galatasaray'ın şanlı bayrağı dosta düşmana dalgalanır inşallah" demişti.

Bu gelişmenin ardından maden firmasına bağlı ve silahlı oldukları belirtilen bir grubun tesislere baskın gerçekleştirdiği ve araziye iki kamyon dolusu kum dökerek gözdağı vermek istediği bildirildi.

Galatasaray Kulübü'nün güvenlikçileri etkisiz hale getirilirken bu olayın ardından kulüp avukatlarının karakol ve savcılığa başvurduğu ifade edildi.

Editör: Haber Merkezi