Bu derbi çok konuşulacak, yıllarca unutulmayacak.

Galatasaray-Fenerbahçe mücadelesinde goller, kartlar, VAR kararı... Her şey vardı. Zafer Fenerbahçe'nin oldu, Galatasaray ağır bir yara aldı.

İlk tehlikeli atak 10. dakikada Galatasaray’dan geldi. Kim Min Jae’nin pas hatasında orta sahada topu kapan Galatasaraylı futbolcular, Kerem Aktürkoğlu’nu topla buluşturdu. Kerem Aktürkoğlu savunmanın arasına sızan Feghouli’yi iyi gördü. Cezayirli futbolcu sağ çaprazdan ceza sahası içine girer girmez vuruşunu yaptı, ancak kaleci Berke Özer’i geçemedi.

16. dakikada Fenerbahçe savunmasının az adamla yakalandığı pozisyonda, Morutan’ın ara pasında ceza yayı üzerindeki Kerem Aktürkoğlu topu aldı, düzelttikten sonra bekletmeden yaptığı plase vuruşla Galatasaray’ı 1-0 öne geçiren isim oldu.

Fenerbahçe, 31. dakikada kaptanı Mesut Özil ile skora dengeyi getirdi. Galatasaray’ın golünde Fenerbahçe tüm hatlarıyla rakip yarı sahadaydı. Bu kez Galatasaray tüm oyuncularıyla Fenerbahçe yarı sahasındayken kaptırılan topu İrfan Can Kahveci aldı. İleriye hareketlenen Mesut Özil’e uzun bir pas yolladı. Galatasaray savunmasının arkasına çok iyi sarkan Mesut Özil, 70 metre topu sürdükten sonra sağ ayağıyla yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi ve skoru 1-1’e getirdi.

İkinci yarıda iki takım da oyuna dengeli başlarken, 57. dakikadaki bir pozisyonda Fenerbahçe savunmacısı Kim Min Jae mutlak bir golü önledi. Sol kanattan topla birlikte ceza sahası içine giren Patrick van Aanholt yerden pasını verdi. Halil Dervişoğlu altıpas içinde topu ağlara göndermek üzereyken araya giren Güney Koreli stoper Kim Min Jae, rakibine vuruş şansı vermeyerek kritik bir müdahalede bulundu.

62. dakikada Mesut Özil’in pasında Mergim Berisha bekletmeden tek pasla sol kanattaki Mert Hakan Yandaş’a topu aktardı. Mert Hakan ters kanatta müsait pozisyondaki İrfan Can Kahveci’yi iyi gördü. Topu güçlükle kontrol eden İrfan Can Kahveci, vuruşunda Fernando Muslera başarılıydı. 

Galatasaray’da Halil Dervişoğlu ve Morutan oyundan çıkarken, Mbaye Diagne ve Taylan Antalyalı maça dahil oldu. Fenerbahçe’de ise, İrfan Can Kahveci ve Jose Sosa’nın yerine Miguel Crespo ve Bright Osayi Samuel oyuna girdi.

70. dakikada Taylan Antalyalı sağ kanattaki Cicaldau’ya pasını verdi. Rumen futbolcu topu sol ayağına aldıktan sonra uzak köşeye yerden şık bir vuruş yaptı. Genç kaleci Berke Özer aynı şıklıkla yaptığı kurtarışla topu son anda kornere çelmeyi başardı. Bu şut Galatasaray’ın ikinci yarıdaki ilk isabetli şutu oldu. Dakika 81’i gösterdiğinde bu kez Mbaye Diagne kaleci Berke ile karşı karşıya kaldı. Fenerbahçe savunmasının arasına atılan topu iyi kontrol eden Diagne, ceza sahası içine girer girmez vuruşunu yaptı. Ancak kaleci Berke Özer ayaklarıyla golü önledi.

83. dakikada Tisserand, Kerem Aktürkoğlu’na ceza sahası dışında sol çaprazda yaptığı kontrolsüz müdahale nedeniyle ikinci sarı karttan kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Patrick Van Aanholt’un ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Mbaye Diagne’nin kafa vuruşunda top ağlarla buluştu. Ancak hakem Halil Umut Meler, VAR uyarısıyla pozisyonu tekrar izleyerek faul gerekçesiyle golü geçersiz saydı.

Fenerbahçe’nin 10 kişi kaldığı anlarda sahneye Miguel Crespo çıktı. Karşılaşmanın 90+4. dakikasında Diego Rossi’nin pasıyla ceza alanında topla buluşan Miguel Crespo’nun sağ çaprazdan yaptığı sert ve düzgün vuruşta meşin yuvarlak uzak kale direğine çarparak ağlarla buluştu. Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, itirazları nedeniyle hakem Halil Umut Meler tarafından maçtaki ikinci sarı kartını görerek kırmızı kartla cezalandırıldı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fenerbahçe sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrıldı.