05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi SPOR Galatasaray haberleri: Okan Bruk'tan son dakika Icardi kararı

Galatasaray haberleri: Okan Bruk'tan son dakika Icardi kararı

Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk, Şampiyonlar Ligi’nde oynanacak Eintracht Frankfurt maçı öncesi kadro planlamasında Mauro Icardi’yi ilk 11’de düşünmüyor.

Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk, Şampiyonlar Ligi’nde oynanacak Eintracht Frankfurt maçı öncesi kadro planlamasında Mauro Icardi’yi ilk 11’de düşünmüyor. İcardi, Eyüpspor maçında gol atmasına rağmen performansı henüz tam olarak yeterli bulunmadı; ayrıca fiziksel olarak hazır olmadığı için dev maçta yedek kulübesinde oturacak. Buruk, Frankfurt deplasmanında hücum hattı için son ana kadar Victor Osimhen’in sağlık durumunu bekleyecek. Nijeryalı golcünün yetişmemesi halinde ise Barış Alper Yılmaz forvette maça başlayacak.

Okan Buruk'un Frankfurt maçındaki planı

Galatasaray teknik heyeti, Süper Lig’de beşte beş yapan kadroya rağmen Avrupa’da daha tempolu, fizik gücü yüksek isimleri tercih edecek. Orta saha ve hücumda alternatifler üzerinde duran Buruk, Barış Alper’in yanı sıra hızlı geçişlerde Kerem Aktürkoğlu’nu ve formda Roland Sallai’yi ana plana dahil edecek. Sağ bekte Wilfried Singo’nun ilk 11’de oynama ihtimali yüksek; Abdülkerim Bardakcı veya yeni transfer Singo, stoper rotasyonuna eklenebilir.

Forvet hattı, Osimhen yetişirse Nijeryalı oyuncuya teslim edilecek; onun yokluğunda ise Barış Alper Yılmaz’ın dinamizminden yararlanılacak. İcardi ise Şampiyonlar Ligi’nde yedek kulübesinde yer alacak; Süper Lig’de ise ilk 11’deki yerini koruyacak.

Galatasaray’da hücum ve savunma alternatifleri

Sarı-Kırmızılı ekip, Eintracht Frankfurt deplasmanına tempolu, fiziksel mücadeleye yatkın bir oyun planıyla çıkacak. Kanatlarda Kerem ve Sallai; orta sahada Torreira, Oliveira ve Ndombele gibi isimler rotasyonda öne çıkıyor. Okan Buruk’un kadroda sürpriz değişiklikler de yapabileceği, güncel form durumuna ve sakatlık raporlarına göre son kararını maç günü vereceği belirtiliyor. Taraftar ve spor kamuoyu, Galatasaray’ın Almanya’daki zorlu deplasmanında hangi forvetle başlayacağını merakla bekliyor.

18 Eylül Perşembe 22.00’de oynanacak Eintracht Frankfurt-Galatasaray maçında Sarı Kırmızılıların hücum düzeninde son dakika değişiklikleri ve teknik ekibin nihai kararı büyük önem taşıyor.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *