Galatasaray, Hatayspor'a deplasmanda farklı yenilirken, şampiyonluk yarışında ağır yara aldı.

Sarı kırmızılı takım özellikle savunmasında açıklar verirken, bunları değerlendiren ev sahibi takım hızlı oyuncularıyla sonuca gitti.

21.dakikada Hatayspor Mame Diouf ile 1-0 öne geçti. Sol kanattan gelen ortayı iyi kontrol eden Akintola'nın pasını alan Diouf, ceza alanı içinde topu ağlara yolladı: 1-0.

Hatayspor 29. dakikada ikinci golüne de ulaştı. Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında, ceza sahası yayı üzerinde topu kontrol eden Ruben Ribeiro, güzel bir vuruşla fileleri havalandırdı: 2-0.

Galatasaray, gollerin şaşkınlığını üzerinden atamadan kalesinde 36. dakikada bir tehlike daha yaşadı. Sağ kanattan gelen ortaya Mame Diouf kafayla aşırtma bir vuruş yapmak istedi ancak topu son anda Muslera çeldi ve mutlak bir golü çıkardı

İlk yarıda oyunu istediği gibi kontrol eden Hatayspor, soyunma odasına 2-0 önde gitti.

Galatasaray, ikinci yarıya Arda, Feghouli, Mostafa Mohamed ve Saracchi'nin yerlerine Halil Dervişoğlu, Babel, Falcao ve Linnes'i alarak başladı. Ama bu değişiklikler de bir işe yaramadı. 

59.dakikada Galatasaray atağında sağ kanattan gelen ortaya Falcao net bir kafa vuruşu yaptı şutu yan direğe çarpıp dışarı gitti.

69.dakikada kullanılan köşe vuruşundan Falcao iyi yükseldi kafayı vurdu şutunu kaleci çıkardı seken topa Babel vurdu onu da savunma uzaklaştırdı.

73.dakikada Hatayspor Mame Diouf ile 3-0 öne geçti. Uzun atılan topu Etebo'dan önce kontrol eden Diouf, kaleci Muslera'yı geçip skoru 3-0 yaptı.

79.dakikada Hatayspor'da Popov, Onyekuru'ya arkadan faul yapınca bariz gol şansı ihlali nedeniyle kırmızı kart gördü.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Hatayspor sahadan farklı galip ayrıldı.
 

Editör: Haber Merkezi