Marmara Üniversitesi eski dekanı ve Galatasaray Kulübü'nün eski yöneticisi Mehmet Helvacı'nın eşi Prof. Dr. Serap Helvacı öldü.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi eski dekanı, uzun yıllar birlikte görev yaptığımız kıymetli hukukçu, değerli insan Prof. Dr. Serap Helvacı'nın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Hocamıza Allah'tan rahmet, kederli ailesine, dostlarına, öğrencilerine baş sağlığı diliyorum" mesajını paylaştı.

Marmara Hukuk Derneği yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

"Fakültemiz eski dekanı, Hukukçuların büyük hocası, Sayın hocamız Prof. Dr. Serap Helvacı‘yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Hukuk camiamızın başı sağolsun. Bizlere bırakmış olduğu bilim mirası yolumuzu her zaman aydınlatacak."

Galatasaray Kulübü eski yöneticilerinden Mehmet Helvacı'nın eşi olan Serap Helvacı'ya Başkan Burak Elmas, başsağlığı mesajı diledi.

Burak Elmas Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Kulübümüzün Divan üyesi, Sayın Mehmet Helvacı’nın çok kıymetli hayat arkadaşı, Türk Medeni Hukuku’nun duayen ismi Prof. Dr. Serap Helvacı’nın vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, kıymetli ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum." ifadelerini kullandı.

PROF. DR. SERAP HELVACI KİMDİR?

Serap Helvacı, 1959 yılında Edirne’de dünyaya geldi. Helvacı, ilkokulu Edirne Şehit Asım İlkokulu'nda, ortaokul ve lise eğitimini Galatasaray Lisesi'nde tamamladı. İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde bir yıl okuduktan sonra İ. Ü. Hukuk Fakültesi'nden 1983 yılında mezun oldu.

Aynı yıl İ.Ü Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Bölümü'nde başladığı Yüksek Lisansı'nı 1985 yılında bitirerek doktora sınavlarına girdi ve İ.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Bölümü'nde doktora eğitimine başladı.


1987 yılında Yüksek Öğrenim Kurumu'nun sağladığı bursla iki yıl süre ile İsviçre'ye, Lozan Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne gitti. Halen Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Özel Hukuk Bölüm Başkanı ve Medeni Hukuk Anabilim Dalında Öğretim Üyesi olarak görev yaptı.

Serap Helvacı, Galatasaray Lisesi'nden dönem arkadaşı Prof. Dr. Mehmet Helvacı ile evlidir. Helvacı'nın Sinan ve Selim adlarında iki erkek çocuk çocuğu vardır.

Editör: Haber Merkezi