UEFA Şampiyonlar Ligi'nde temsilcimiz Galatasaray, grup aşamasındaki ilk maç olan Brugge deplasmanına dün akşam çıktı. Ortada geçen mücadelede kazanan olmazken müsabaka 0-0'lık eşitlikle sona erdi. Sarı-Kırmızılı takım böylece ilk maçında 900 bin Euro'yu kasasına koymuş oldu.

İLK MAÇ İLK PUAN

Sezon öncesinde kadrosunu birçok yıldız isimle güçlendiren Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçında 1 puanı hanesine yazdırdı. "Yenemiyorsan, yenilme" mottosunun hakim olduğu devler liginde Galatasaray aldığı bu 1 puanla kasasına da 900 bin Euro'yu koymuş oldu. Aslanlar dünkü Club Brugge maçını kazansaydı 2.7 milyon euronun sahibi olacaktı. Sarı-Kırmızılı takım Şampiyonlar Ligi'ne katılma payı olarak ise 15 milyon Euro'yu almaya hak kazanmıştı.

UEFA'nın belirlediği kriterlere göre Şampiyonlar Ligi'nde oynanan her maçta galip gelen 2.7 milyon euronun, berabere kalan ise 900 bin euronun sahibi oluyor. Sahadan mağlup ayrılan takıma ise herhangi bir ücret ödenmiyor. 

PSG ÇOK RAHAT

Şampiyonlar Ligi A grubunda Paris Saint Germain, Club Brugge ve Real Madrid takımlarıyla birlikte yer alan Galatasaray, ilk maçında Belçika deplasmanında 0-0'lık skorla 1 puanı hanesine yazdırdı. Grubun bir diğer maçında ise Paris Saint Germain kendi seyircisinin önünde Real Madrid'i 3-0 gibi net bir skorla yenerek liderlik koltuğunu eline geçirdi. Bu maçlarda, Galatasaray ve Club Brugge 900 bin Euro kazanırken, PSG 2.7 Milyon Euro kazandı. Real madrid ise gecenin tek kaybedeni olarak İspanya'ya eli boş döndü. 

Editör: Haber Merkezi