Süper Lig'de son haftaya lider Beşiktaş'la birlikte aynı puanda giren, 2 gol averajla ikinci sırada bulunan Galatasaray bu akşam Helenex Yeni Malatyaspor karşı karşıya gelecek.

Türk Telekom Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak maçta hakem Cüneyt Çakır görev yapacak. 

Geride kalan 41 haftada 39 müsabakaya çıkan Galatasaray, 25 galibiyet, 6 beraberlik ve 8 yenilgi aldı. Son haftaya 81 puanla giren sarı-kırmızılılar, averajla lider Beşiktaş'ın arkasında ikinci sırada bulunuyor.

Bu sezon 39 müsabakada 10 galibiyet, 15 beraberlik ve 14 yenilgi yaşayan Helenex Yeni Malatyaspor ise 45 puan topladı ve son hafta öncesi ligde kalmayı garantiledi.

İki takım arasında sezonun ilk yarısında Malatya'da oynanan maçı 1-0 Galatasaray kazanmıştı.

Son haftaya lider Beşiktaş'ın averajla gerisinde giren Galatasaray, şampiyonluk için İzmir'den gelecek haberi bekleyecek.

Sarı-kırmızılı ekip, Türk Telekom Stadı'nda Malatya temsilcisini konuk edecek. Aynı saatte başlayacak müsabakada ise Beşiktaş, deplasmanda Göztepe ile karşı karşıya gelecek.

Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki ikili averajda eşitlik bulunurken, +2 genel averaj farkıyla siyah-beyazlılar liderlik koltuğunda oturuyor. Şampiyonluk hesapları yapan sarı-kırmızılı ekibe, sadece maçını kazanması yetmiyor.

Beşiktaş, Göztepe deplasmanında yenilmesi halinde Fatih Terim'in öğrencilerine şampiyonluk için 1 puan yeterli olacak. Siyah-beyazlılar İzmir'den 1 puanla dönerse sarı-kırmızılılar, Yeni Malatyaspor maçını kazanması gerekecek.

Beşiktaş, Göztepe'yi yenerse Galatasaray'ın şampiyon olması için rakibini genel averajda geçmesi gerekiyor. Bu durumda sarı-kırmızılı ekibin, Beşiktaş'ın alacağı galibiyetten üç daha farklı skorla kazanması gerekiyor.

Galatasaray'da sakatlıkları bulunan Radamel Falcao ve Emre Taşdemir, Yukatel Denizlispor maçında forma giyemedi. Bu iki ismin yanı sıra, annesi vefat eden Norveçli sağ bek Martin Linnes'in durumu belirsiz. Son antrenmanı sağ alt arka adalesinde hissettiği ağrı nedeniyle yarıda bırakan Henry Onyekuru'nun maça yetiştirilmesi bekleniyor.

Yeni Malatyaspor'da ise eksik yok.

İlk onbirler şöyle:

Galatasaray:  Muslera, Yedlin, Donk, Marcao, Saracchi, Taylan, Gedson, Babel, Emre Akbaba, Onyekuru, Mohamed

Yeni Malatyaspor: Ertaç, Chebake, Hadebe, Wallace, Hafez, Mallan, Zeki, Fofana, Adem, Mustafa, Tetteh

Editör: Haber Merkezi