Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Alanyaspor'a yenilerek elendi.

Maça hızlı başlayan, ancak ilerleyen dakikalarda kalesinde tehlikeler yaşamaya başlayan Galatasaray karşısında Alanyaspor 24. dakikada tehlikeli geldi. Bu dakikada Salih'in şutunda top direkten döndü.

30. dakikada Alanyaspor öne geçti. Hava topunda Donk'tan kurtulan Babacar, Marcao ile bire bir kaldı. Brezilyalı stoperden sıyrılan Babacar, net bir gol vuruşu yaptı ve topu ağlara gönderdi. Galatasaraylı oyuncular Babacar'ın Donk'a faul yaptığını iddia etti ve Abdulkadir Bitigen’e itiraz etti. VAR incelemesinin ardından karar değişmedi.

32. dakikada Galatasaray atağında Yedlin'in pasında Mostafa şutunu çekti, top auta gitti.

41. dakikada Alanyaspor Türk Telekom Stadı’nda farkı 2'ye çıkardı. Galatasaray savunmasının hatasını değerlendiren Davidson sağdan gelen Salih Uçan'a pasını attı. Salih'in yerden sert şutunda top ağlarla buluştu.

Mücadelenin ilk yarısı Alanyaspor’un 2-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı

Fatih Terim 2. yarıya 3 değişiklikle başladı. Kerem Aktürkoğlu, Ömer Bayram ve Etebo oyuna girdi. Babel, Emre Taşdemir ve Taylan Antalyalı çıktı.

48. dakikada ceza alanı içinde Tayfur, Marcao'nun müdahelesi sonrası yerde kaldı, Abdulkadir Bitigen penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Babacar, endisinin 2., takımının 3. golünü attı.

3-0'dan sonra Galatasaray üst üste atak yapmaya başladı. 

62. dakikada Kerem'in sert şutunda kaleci Marafona kurtardı.

64. dakikada Belhanda'nın pasında Alanyaspor savunmasından kurtulan Mohamed'in yaptığı vuruşta top direkten döndü.

66. dakikada Galatasaray'da yeni transfer Gedson, Belhanda'nın yerine oyuna dahil oldu ve Sarı Kırmızılı ekipte ilk resmi maçına çıktı.

70. dakikada Yedlin'in sağ kanattan yaptığı ortaya yükselen Onyekuru'nun yaptığı kafa vuruşu Marafona'nın müdahalesinin ardından direkten döndü.

73. dakikada Galatasaray inanılmaz bir gol kaçırdı. Kerem'in pasına hareketlenen Yedlin, ceza sahasına girdi ve yerden pasını aktardı. Emre Kılınç'ın şutu savunmadan sekti Onyekuru'nun önünde kaldı. Boş durumda şutunu atan Onyekuru, Marafona'yı yine geçemedi.

82. dakikada Gedson'un sert şutunu Marafona çıkarırken top Mostafa'nın önünde kaldı. Mısırlı oyuncu topu ağlara göndermeyi başardı.

90+4. dakikada ilk kez Galatasaray forması giyen Gedson Fernandes topu ağlara yolladı ve durumu 3-2 yaptı. Ama artık çok geçti, turu geçen taraf Alanyaspor oldu.