Galatasaray'a sezon başında İngiltere'nin Fulham takımından katılan Ryan Babel, performansıyla tüm taraftarları hayal kırıklığına uğrattı. Sarı-Kırmızılı formayla spor toto süper liginde ve şampiyonlar liginde olmak üzere toplam 8 kez forma giyen Hollandalı yıldız, taraftarın beklentisine bir türlü cevap veremiyor.

HATALI TERCİHLER

Beklenilen performansı bir türlü sergileyemeyen Babel, yaptığı tercih hataları dolayısıyla taraftarın tepkisiyle karşı karşıya. Lig'deki Yeni Malatyaspor maçında boş durumdaki arkadaşına pas vermeyen Ryan, aynı hatayı Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan Fenerbahçe maçında da yaptı. PSG maçında ise nadir yakalanılan atakların birinde Younes Belhanda'ya pas çıkarmayan yıldız isim flaş bir karara imza attı. Dünya'da sosyal medya üzerinde en etkin taraftarların başında gelen Galatasaray taraftarı, Ryan Babel'e tepkisini gösterince Hollandalı yıldız Instagram hesabını kapatmak zorunda kaldı. Bir süre sonra taraftarlar Babel'in profilinde "üzgünüz bu kişiye ulaşılamıyor" yazısıyla karşılaştı. Daha öncede stoper ikilisinde geçen sezonun etkili ismi Marcao, taraftarların tepkisi sebebiyle Instagram hesabını kapatmak zorunda kalmış aynı şikayeti eşi Pan Teixeira'da yapmıştı.

ONYEKURU MUMLA ARANIYOR

Geçtiğimiz sezon Galatasaray'ın sol kanat organizyonlarındaki etkin ismi Henry Onyekuru'nun boşluğu Babel ile dolmadı. Nijeryalı kanat oyuncusu Sarı Kırmızılıları ileri taşıyarak hücumu rakip yarı sahasına yıkabiliyor, hızı sayesinde kontra ataklara çıkabiliyor ve bitiriciliğiyle skora direkt katkı sağlayabiliyordu. Kiralık olarak Galatasaray'da forma giyen Henry, sezon başında Monaco ile anlaştı. Galatasaray ise Fulham'dan transfer ettiği Ryan Babel'i sol kanada monte etti. Ancak Hollandalı yıldızın performansı istenilen düzeyde olmazken Henry Onyekuru Galatasaraylı taraftarlar tarafından mumla aranmaya başladı.