Fenerbahçe'nin eski futbolcusu ve futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, NTV'deki programda Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörüyle ilgili açıklama yaptı.

Dilmen, Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörünün, sportif direktör ile birlikte büyük ölçüde belli olduğunu belirtirken, liglerin başlama süreci için yorumlarda bulundu.

Fenerbahçe'nin teknik direktörlüğe büyük bir ihtimalle Hırvat hoca Nenad Bjelica'yı getireceğini söyleyen Dilmen, Emre Belözoğlu'nun da sportif direktör olacağını ileri sürdü.

Dilmen şu ifadeleri kullandı:

- Nenad Bjelica’yı getirecek muhtemelen Fenerbahçe. 

- Bjelica üzerinden değil, Emre Belözoğlu üzerinden gitmek lazım. Uzun yıllardır futbol içinde, vizyon sahibi, deneyimi yüksek. Muhtemelen sportif direktör oluyor. 

- Emre Belözoğlu’nun sportif direktör olması, gelecek teknik direktörün riskini azaltıyor. O yüzden Bjelica’nın çok tartışılması gerekmediğini düşünüyorum. Emre Belözoğlu ile birlikte düşünmek lazım. Türkiye’yi bilen bir kardeşimiz, teknik direktörden çok sportif direktörün bu anlamda önemli olduğunu düşünüyorum.

Dilmen, maçların tekrar başlamasıyla ilgili olarak da şöyle konuştu:

- Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, 3-4 gün önce Türkiye Futbol Federasyonu ile yapılan toplantıda verdiği görüşte bu şartlarda oynanmasının doğru olmadığını belirtmiş.

- Bilim Kurulu’nun verdiği rapor üzerinden, TFF ve Kulüpler Birliği birlikte toplantı yapıp dönüş tarihini netleştirmeli diye düşünüyorum. 

- Bu virüsün daha ilacı, aşısı dahi 1 yıldan önce bulunmaz derken, belki de böyle yaşamaya alışacağız. Ekonomi de önemli ama her şeyden önemlisi sağlıktır. Verilen rapor çok önemli, karar sağlık düşünülerek alınacaktır. Tarih kafalarında belli zaten, karar verilirse ona göre oynanacaktır. Ben ortadayım oynanıp oynanmaması konusunda.

- Ekonomiyi de ayakta tutmak lazım, futbol da bir ekonomi. Bir gerçek var ki, biz de bir daralmaya gideceğiz. Burada da minimum 5 yılda toparlanabileceğimiz gibi gözüküyor. Aşı ile ilgili en iyimser tablo için 2021’in ilk ayı deniyor. Belki de oynatarak hayatımızı bir düzene sokacağız.

- Şeffaflık önemli. Dün 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig kulüpleri görüştü, TFF Başkanı da vardı ancak sonucunun ne olduğunu bilemiyoruz, internetten okuyoruz. Bu kararı verecek tek kurum var, o da TFF. Oluşturdukları çok iyi bir sağlık kurulu var, verecekler kararı ve uygulamaya geçilecek. Oynanır mı, oynanmaz mı, bilemiyorum.

- Yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal. Türkiye’de herkes işi ekonomik olarak görüyor, özellikle kulüp yöneticileri. Bir grup yönetici, ‘Aman, ligi bitirelim’ diyor, ekonomiye bakıyor. Küme düşme potasında olanlar da, oynanmasın böyle kalsın diyor. Bunun kararı çok kolay bir karar değil.

- TFF Başkanı Nihat Özdemir, aldığı kararı kulüplerle tartışacak ve sonra devlete ‘Oynamak istiyoruz’ diye verecek. Sağlık Kurulu’nun bir kararı var. Bir tarafta sosyal ve ekonomik hayat, keşke başlayabilse. Belki Kasım ayında da hayatımıza böyle devam edeceğiz, onu da bilemiyoruz. Bir anda bitecek diye bir şey yok.

Editör: Haber Merkezi