Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe , Giresunspor'u Ülker Stadı'nda ağırladı. Bu sezon resmi maçlardaki ilk mağlubiyetini geçtiğimiz hafta Başakşehir’e karşı alan Vitor Pereira yönetimindeki Fenerbahçe; Trabzonspor, Beşiktaş ve Galatasaray 'ın kayıp yaşadığı haftada ayağına gelen fırsatı kaçırmadı. Ferdi Kadıoğlu ve Mesut Özil'in golleriyle sahadan 2-1 galip ayrılan Kanarya, 13 puanla 4. sıraya yerleşti. 

Fenerbahçe, Giresunspor karşısında maça golle başladı. 4. dakikada Osayi'nin pasında sağ kanatta topla buluşan Rossi, arka direğe ortasını yaptı. Giresunspor savunmasının unuttuğu Ferdi, yaptığı tek vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0.

21. dakikada sol kanatta topla buluşan Ferdi Kadıoğlu, ceza sahası içinde uygun durumdaki Valencia’yı gördü. Valencia’nın şutunda, top yandan dışarı çıktı.

Giresunspor bu andan itibaren oyuna ağırlığını koydu.

29. dakikada Zeki Yavru’nun ortasında ön direkte müsait durumda Balde’nin şutunda, top direk dibinden dışarı gitti.

30. dakikada  Diabateni'nin ara pasına hareketlenen Serginho, ceza sahasında Kim'den sıyrıldı. Araya giren Szalai, tehlikeyi uzaklaştırdı ve Serginho'ya şut imkanı vermedi.

32. dakikada Fenerbahçe'de Mert Hakan Yandaş, Balde'ye yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

33. dakikada Fenerbahçe tehlikeli geldi. Topla ceza sahasına giren Mesut Özil’in şık pasında, uygun durumda topla buluşan Rossi’nin şutunda top kalecide kaldı.

40. dakikada Giresunspor atağında sağdan ceza sahasına giren ve Szalai'den sıyrılan Diabate’nin ortasında meşin yuvarlak Mert Hakan Yandaş’ın kolundan sekince hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. Bu pozisyonda Giresunsporlular Mert Hakan'ın ikinci sarı kartını görmesi gerektiğini iddia ederek itirazda bulundu.

41b dakikada penaltı noktasına gelen Balde'nin yaptığı vuruşta top direkten oyun alanına döndü ve Giresunspor beraberlik fırsatını değerlendiremedi.

İlk 45 dakika Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıda Fenerbahçe'de Vitor Pereira, Mert Hakan Yandaş'ın yerine Miguel Crespo'yu oyuna sürdü. 

48. dakikada sağ kanatta topla buluşan Valencia, Alexis Perez'den şık bir çalımla sıyrıldı ve ceza sahasına ortasını gönderdi. Giresunspor savunmasından kurtulan Mesut Özil, ön direkte topa doğru hamle yaptı ancak dokunamadı.

63. dakikada defansın hatasında araya giren Berisha, boş durumda olan Mesut Özil'e pasını aktardı. Yıldız futbolcu, topu kontrol edip düzgün bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi: 2-0.

67. dakikada Fenerbahçe'de Kim, Diabate'ye yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

85. dakikada sol çaprazda topla buluşan Doukara sağ ayağıyla uzak köşeye doğru sert bir vuruş yaparak topu ağlara yolladı. Senegal asıllı Fransız forvet, Karadeniz ekibinin bu sezonki ilk golünü kaydetti.

Maçın uzatma dakikalarının son saniyesinde Giresunspor atağa kalktı. Tam o sırada da Cüneyt Çakır maçı bitirdi. Giresunsporlular bu pozisyona da itiraz etti ama sonuç değişmedi, sarı lacivertli takım sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi