Süper Lig'de son haftaya averajla lider olarak giren Beşiktaş, şampiyonluk maçında İzmir'de bu akşam Göztepe ile karşı karşıya gelecek. 

Beşiktaş şampiyonluk için Göztepe'yi yenip, Galatasaray'ın kendisinden üç gol daha farklı skorla galip gelememesini bekleyecek.

Gürsel Aksel Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak maçta hakem Fırat Aydınus görev yapacak. 

Ligde Beşiktaş'ın +44, Galatasaray'ın ise +42 averajı bulunuyor. Beşiktaş, Göztepe'yi tek farkla yenerse, Galatasaray'ın Yeni Malatyaspor'u üçten daha fazla farkla yenememesini umut edecek. Beşiktaş ve Galatasaray arasındaki genel averaj eşitliği durumunda daha fazla gol atan takım olan siyah-beyazlı ekip şampiyonluğunu ilan edecek.

Siyah-beyazlı takım rakibiyle berabere kalırsa, Galatasaray'ın berabere kalması veya yenilmesiyle şampiyonluğunu ilan edebilecek.

Göztepe'de sakatlıkları bulunan Marko Mihojevic, Balazs Megyeri, Fousseni Diabate ve Kerim Alıcı bu maçta forma giyemeyecek isimler.

Beşiktaş'ta sakatlıkları bulunan ve PFDK'dan ceza alan Cenk Tosun ile Vincent Aboubakar bu maçta yok. Ajdin Hasic ve Oğuzhan Özyakup'un sakatlıkları sürüyor. Karagümrük karşısında omzundan sakatlanan Adem Ljajic'in de sahada olması beklenmiyor.

Sergen Yalçın'ın Adem Ljajic'in yerine flaş bir kararla Necip'e yer vereceği belirtildi.

Muhtemel onbirler şöyle:

Göztepe: Arda, Gassama, Alpaslan, Kubilay, Burekovic, Soner, Esiti, Halil, Obinna, Ideye, Jahovic

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Welinton, Vida, N'Sakala, Necip, Josef, Atiba, Ghezzal, N'Koudou, Larin

Editör: Haber Merkezi