A Milli Futbol Takımımız tarihi bir başarıya imza atarken, acı bir gerçeği de gözler önüne serdi. A Milli Takımımız'ın kadrosunu oluşturan genç futbolcularımızın başarısıyla güldük. Ancak bu futbolcuların çoğu kulüplerimizin beğenmediği gençlerdi; işte bu borç batağına gömülmelerinin en büyük nedeni.

YÖNETİCİLERİN BÜYÜK HÜNERİ

Futbol kulüplerimiz batakta. Nedeni futbolcu yetiştirememeleri, bizim gençleri beğenmemeleri, milyonlarca euroyu yaşlı ve yabancı futbolcu bataklığına gömmeleri. Oysa bugünkü Milli Takım büyük ölçüde bu futboldan anlamayan yöneticilerin eseri. Beğenmedikleri bu gençler yurt dışında geliştiler. Şimdi de Milli Takım'ı sırtlayan isimler oldular. Euro 2020'de değerlerini de katlayacaklar.

MERİH DEMİRAL NASIL KAÇTI?

21 yaşındaki Merih Demiral, 3 yıl önce Fenerbahçe'nin alt yapısındaydı. Yabancılara para saçarken profesyonel yapmak için asgari ücret önerdiler. O da gitti. Şimdi Juventus'ta, İngiliz kulüpleri peşinde. 2018'de sadece 1 milyon euroya İstanbulpor'dan Lille'e giden Zeki Çelik'i de görmedi büyük kulüplerdeki yöneticilerimiz. 50 bin lira için Galatasaray'ın kapısından dönen Emre Kılınç'ı da.

FİYATLARINI 5'E KATLADILAR

23 yaşındaki Çağlar, 2016'da 2.5 milyon euroya Altınordu'dan gitti. Şu anda Leicester'da, değeri 21 milyon euro. Başakşehir'in Roma'ya 11 milyona sattığı Cengiz'e 35 milyon euro. Mert Çetin'i Roma Gençlerbirliği'nden  3 milyon euroya aldı, Kaan Ayhan Schalke'den Düsseldorf'a 500 bin euroya giderken de bizimkiler göremedi. Yerlerine pahalı ve yaşlı yabancıları aldılar, kulüplerini de batırdılar.

ALKIŞLAR OZAN'A

Fenerbahçe'nin ve milli takımın başarılı oyuncusu Ozan Tufan, "Köy çocukları okusun" projesine verdiği destekle alkışları topladı. Daha önce de adının verilmemesi şartıyla yardımlarda bulunan Ozan'ın bu kez Van'ın köylerindeki çocuklara ayakkabı yolladığı belirtildi. Minikler de Ozan'a hazırladıkları video ve fotoğraflarla teşekkür ettiler.

Editör: Haber Merkezi