2026 FIFA Dünya Kupası I Grubu’nda Norveç ile Senegal karşı karşıya geldi. MetLife Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi Norveç 3-2 kazanarak puanını 6’ya yükseltti ve grup aşamasının bitimine bir hafta kala son 32 turuna yükselmeyi garantiledi.
Karşılaşmada ilk gol, 13. dakikada sakatlanan Ryerson’un yerine oyuna dahil olan Pedersen’den geldi. Norveçli futbolcu 43. dakikada attığı golle takımını öne geçirirken ilk yarının skorunu da belirledi.
İkinci yarıya etkili başlayan Norveç, 48. dakikada Erling Haaland’ın golüyle farkı ikiye çıkardı. Senegal, 53. dakikada Ismaila Sarr ile umutlansa da Haaland beş dakika sonra bir kez daha sahneye çıkarak skoru 3-1 yaptı. Uzatma dakikalarında Sarr’ın attığı ikinci gol Senegal’e yetmedi ve mücadele Norveç’in 3-2 üstünlüğüyle sona erdi.
Attığı iki golle maçın yıldızı olan Haaland, Dünya Kupası’ndaki gol sayısını dörde yükseltti. Norveçli futbolcu böylece Dünya Kupası kariyerindeki ilk iki maçında da birden fazla gol atan altıncı oyuncu olarak tarihe geçti.
Grubun diğer maçında Fransa’nın Irak’ı mağlup etmesinin ardından liderlik yarışı son haftaya taşındı. Norveç, grup liderini belirleyecek karşılaşmada Fransa ile karşı karşıya gelecek.
