UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Galatasaray, RAMS Park’ta Liverpool’u 1-0 mağlup ederek rövanş öncesinde avantaj yakaladı. Karşılaşmanın ardından Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun açıklamaları gündem olurken, sarı-kırmızılı ekibin kalecisi Uğurcan Çakır’dan konuya ilişkin değerlendirme geldi.
Galatasaray sahasında avantajı aldı
Galatasaray, son 16 turu ilk karşılaşmasında Liverpool’u tek golle geçerek ikinci maç öncesi skoru lehine çevirdi. Sarı-kırmızılılar, tur için rövanş maçına avantajlı çıkacak.
Hacıosmanoğlu: “Sıradaki rakip gelsin”
Müsabakayı tribünden takip eden TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, maç sonrası yaptığı açıklamada Galatasaray’ın turu geçeceğine inandığını belirtti. Hacıosmanoğlu, rövanş için “O kesin ya! Sıradaki rakip gelsin.” ifadelerini kullandı.
Uğurcan Çakır: “Önce Başakşehir maçına odaklanacağız”
Hacıosmanoğlu’nun sözleri Uğurcan Çakır’a soruldu. Beyaz TV’ye konuşan Çakır, galibiyet için takım arkadaşlarını ve teknik ekibi tebrik ederek taraftara teşekkür etti. Çakır, önemli bir sonuç aldıklarını ancak sürecin devam ettiğini vurgulayarak, “Şimdi bunu unutup cumartesi günkü Başakşehir maçına hazırlanacağız.” dedi.
“Maçlar oynanmadan kazanılmıyor”
Uğurcan Çakır, Hacıosmanoğlu’nun turla ilgili sözlerine ilişkin ise temkinli bir yaklaşım sergiledi. Çakır, “İnşallah… Maçlar oynanmadan kazanılmıyor ama temennisi güzel. İnşallah orada da turu geçen taraf biz oluruz.” ifadelerini kullandı.
