Malatyaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, bazı futbolcuların koronavirüs nedeniyle antrenmana bile çıkmadıklarını belirterek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Karaman'ın açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle:

- Futbolcular antrenmana çıkmadı ama keyiflerinden değil. Antrenmana çıkmak istememelerinin bir nedeni var. 

-  Blaise Matuidi'nin ilk testi negatif çıktı, ikincisi pozitif çıktı. Bazı oyuncuların testleri, hiçbir belirtileri göstermemelerine rağmen pozitif çıktı. Futbolcular öyle örnekler veriyor ki karşısında verecek cevabımız kalmadı.

- Tesislerde sporcularla birlikte 100'e yakın insan çalışıyor. Doktor, masörler var, fizyoterapistler, bu arkadaşlar, futbolcularla sürekli temas halindeler, masaj yapıyorlar. Mesela analiz yaparken birkaç oyuncu hapşurdu ve öksürdü herkes tedirgin oldu. 
- Kulübümüzde çalışanlar akşamları evlerine gidiyorlar. Evlerinde oturuyorlar mı, dışarı çıkıyorlar mı bilemiyorsun. Tekrar tesise geliyorlar ve oyuncularla temas halindeler. Çay, kahve getiriyorlar. Bununla birlikte bu işin deplasmanı var, maçı var.

- Kayseri deplasmanına giderken 400 kilometrelik yolu 5 saatte gittik. Otobüs dolu, hapşuran öksüren var. Bazen durmak, mola vermek zorundasın. Bilmediğin yerden yemek yemek zorunda kalıyorsun. Otele gidiyorsun orada temas halindesin. Statta 300-400 çalışan var, onlarla temas halindesin.

- Özellikle yabancı futbolcular, ailelerinin yanında olmak istiyorlar. Antrenmana gelmek istemiyorlar. 

- Yerli oyuncularımız da yakınlarından aldıkları haberlerle temas ve birlikte olmak istemiyorlar. Kayserispor maçından sonra Farnolle, Kayseri'den Ankara'ya gitmek istedi. Ailesi orada, çocukları Ankara'da yabancı koleje gidiyor. Kalecimiz de onlar için korktuğunu, ailesiyle birlikte olmak istediğini söyledi. Bana gelip 'Onlara bir şey olursa ben ne yaparım? Eşimde "Sana virüs bulaşırsa ne olacak?" dedi. Ben de koca olarak onların yanında olmak istiyorum' dedi. Ona 'Bizim pazartesi maçımız var, nasıl gideceksin?' dediğimde oyuncu reaksiyon gösteriyor.  Şu anda çok sakıncalı bir ortam içerisindeyiz. 

- İspanya'nın Valencia Kulübü'nde virüs nasıl yüzde 35'te kaldı? Tespit edildiğinde futbolcuları evlerine gönderdiler, çalışanlar izole edildi, yayılmadı. Ligleri devam etseydi, virüs takımın hepsine yayılırdı.'Çıkın oynayın' derlerse de çıkar oynarız.

Editör: Haber Merkezi