Galatasaray bir darbe de Kayseri'de yedi.

Kayserispor, sarı kırmızılı takımı üstün oynadığı maçta farklı yendi.

İki teknik adamın taktik oyunları şeklinde geçen maçta Fatih Terim'in hamlelerine başarıyla karşılık veren Hikmet Karaman, sahadan zaferle ayrıldı.

Kayserispor maça çok hızlı başladı. Henüz 17. saniyede Thiam'ın indirdiği kafa topuna hareketlenen ve Nelsson'dan sıyrılan Cardoso, ceza sahası içerisindeki Emrah Başsan'a pasını aktardı. Emrah, boş durumda topu auta gönderdi.

15. dakikada Galatasaray maçtaki en tehlikeli ataklarından birini yaptı. Oğulcan'ın şutunu Lung çeldi.

24. dakikada soldan kullanılan köşe vuruşunda Mohamed kafayı vurdu. Hosseini çizgi üzerinde müdahale ederek gole izin vermedi.

39. dakikada Emrah Başssan, sağ kanatta Emre Kılınç'ın müdahalesiyle yerde kaldı ve Kayserispor, serbest vuruş kazandı. Bernard Mensah'ın yerden ceza sahasına gönderdiği topa koşu yapan ve Galatasaray savunmasına kendisini unutturan Mame Thiam, gelişine yaptığı vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0.

44. dakikada Assunçao'dan topu kapan Mensah, sağ çaprazdaki Emrah Başşsan'ı gördü. Topu kontrol eden ve sol ayağı ile uzak köşeye harika bir vuruş yapan Emrah, topu ağlara gönderdi, Kayserispor farkı 2'ye çıkardı.

İlk 45 dakika Kayserispor'un 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 2. yarıya 3 değişiklikle başladı. Emre Kılınç, Feghouli ve Van Aanholt kenara alındı. Kerem Aktürkoğlu, Morutan ve Ömer Bayram oyuna girdi. 

53. dakikada Galatasaray ceza alanı yine karıştı. Mame Thiam'ın ceza sahası içerisinde yaptığı rövaşatada top Yedlin'den döndü. Riva'daki VAR merkezinden pozisyonu izlemesi tavsiye edilen Yaşar Kemal Uğurlu, ABD'li sağ bekin topa eliyle temas ettiğini belirtti ve beyaz noktayı gösterdi. Penaltıyı kullanan Thiam, topu ağlara gönderdi, kendisinin 2., takımının ise 3. golünü kaydetti.

58. dakikada Galatasaray'da Oğulcan Çağlayan'ın yerine Mbaye Diagne oyuna girdi.

Sonraki dakikalarda Galatasaray baskı kurmaya çalışsa da Kayserispor oyunu istediği şekilde yönlendirdi ve sahadan farklı bir galibiyetle ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi