Ünlü tarihçi, Profesör Doktor İmker Ortaylı, Beyiktaş Kulübü'nün youtube kanalında ikinci başkan Adnan Dalgakıran'ın sorularını yanıtladı.

Ortaylı'nın ilginç açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle:

- Bizim zamanımızda futbol bu kadar büyük imkanlarla oynanmıyordu.  Şimdi çok daha farklı bir şey oldu. 

- Futbolu herkes bilir. Niye o kadar dikkatle seyrediyorlar anlamıyorum. Kahvede, berberde herkes biliyor.

- Küçük çocuklara daha çok spor öğreteceksin. Bir zamanlar bunlar yapıldı ve o kadar adam çıktı. 

- Bir cemiyedin futbolla uğraşması bir nevi az gelişmişliktir. En kolay spor olarak görülüyor. Jimnastik de olsun. Zaten adı BJK.

- Beşiktaş’ın hakkı eskiden verilirdi. Çocukların yetişmesine en çok gayret sarf eden bir kulüptü. Şimdi tüm spor kulüpleri başka bir yere gitti.

- Beşiktaş şampiyon olduğunda sokağa çıktığım oldu. Her sene takip etmem ama çocuklar ‘Hoca orada ne arıyorsun?’ diye sordu. Bayrağın altına ben de girdim, biri fotoğrafımızı çekti ve Galatasaray’da okulun gazetesinde fotoğrafımı basmışlar ‘Ne arıyorsun?’ diye. Ne arayacağım, 100. yılı kutluyorum. O fotoğrafı çeken de gizli Beşiktaşlı.

- Kulüp başkanlığı zor iş. Parti reisliğine benzemiyor. Çok belalı bir şey. Karşınızda standart insanlar ve mekanizma yok. Ekonominin, gelir kaynaklarının dağınıklığı adamı delirtebilir. 

- Herkes tuttuğu takım kazansın ister ama bu toplumdasınız ve tek bir kulüp yok. Top yuvarlak. Camianın içinde her şeye dikkat etmek gerekir. Denge lazım.
 

Editör: Haber Merkezi