Beşiktaş'ın TMSF'ye düşebileceğini ve bu durumda satın alacağını söylediği için disipline sevk edilen ünlü iş adamı Ethem Sancak, kulüpten ihraç edildi.

Ajansspor'dan Atilla Türker'in haberine göre; Sancak, Beşiktaş hakkında 15 Haziran 2022'de TV100'de katıldığı "Aza Önce Konuştum" programında yaptığı açıklamalar nedeniyle ihraç talebiyle disipline sevk edilmişti.

Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtlarken konu Beşiktaş'a gelince Sancak, büyük tartışma yaratan şu sözleri sarf etti: 

"Tüm kulüplerin borcu inanılmaz seviyede. Bu derneklerle falan yönetilecek bir iş değil artık. endüstriye uygun bir şirketleşme olursa ve bir gün Allah korusun, TMSF'ye düşerse Beşiktaş, ihaleye girip alacağım. Bir konsorsiyum oluşturacağım. Beşiktaş'ı Asya'nın Şampiyonlar Ligi şampiyonu haline getireceğim."

Beşiktaş kongre üyelerinden Ahmet Hilmi Yılmaz, 15 Temmuz 2022'de disiplin kuruluna dilekçeyle başvurarak Ethem Sancak'ın ihraç edilmesini talep etti. Ve bu başvuru 3 ayın sonunda karara bağlandı. Beşiktaş Disiplin Kurulu'nun verdiği karara Ajansspor ulaştı. Söz konusu kararda, kurulun Ethem Sancak'tan 13 Eylül 2022'de bir tebligat yaparak, savunmasının istendiği belirtildi.

Kararda, savunma talepli yazı gönderilen Ethem Sancak'ı buna mazeretsiz bir şekilde herhangi bir cevap vermediği vurgulandı. Kararda, Sancak'ın "Beşiktaş bir gün TMSF'ye düşerse, ihaleye girip satın alacağım ve Beşiktaş'ı Asya Ligi'nde şampiyon yapacağım" sözlerinin borsaya kayıtlı kulübün yatırımcılarını etkilediğine dikkat çekildi. 

Sancak'ın bu açıklamasıyla kulübün itibarını ve borsadaki marka değerini düşürücü nitelik taşıdığı ve zarara sebebiyet verdiği kaydedildi. Kararda, yıllardır Avrupa kupalarında oynayan, tanınmış ve üstün başarılar kazanmış kulübümüzün hakkında bu şekilde alaycı ve ayrıcı iftira niteliği taşıyan yorumlarda bulunan bu kişinin Süper Lig'de oynayan rakipler nezdinde kulübü borca batık ve müflis olarak gösterme amacı taşıdığı, bunun da kabulünün mümkün olmayacağı, yetkili olmadığı halde yönetim adına bu şekilde beyanda bulanamayacağı, bu nedenle ayrıca cezalandırılması gerekeceği göz önüne alındığı belirtildi. 

Disiplin kurulu, BJK Tüzüğü'nün 47 / a,c, d ve f bentlerinde yer alan hükümlere aykırı hareket etmesi nedeniyle kulübün tüzel kişiliğine karşı küçük düşürücü, aşağılayacı, iftira niteliği taşıyan beyanları BJK topluluğuna zarar verici olarak değerlendirildiğini kaydetti.

Kurul nihai kararında şu ifadeleri kullandı: "Şikâyet edilen hakkında yukarıda belirtilen gerekçeler gözetilerek tüzüğümüzün 46 / C maddesi gereğince toplantıya katılan üyelerimizin oy birliğiyle kesin çıkarma cezası verilmesine karar verilmiştir." 19 Ekim 2022'de verilen karar hem Beşiktaş Yönetim Kurulu Başkanlığı'na hem de Ethem Sancak'a gönderileceği kaydedildi.

Editör: Haber Merkezi