Fenerbahçe, Avrupa'da hava attı! Temsilcimiz İstanbul'da ilk maçta 1-0 yendiği HJK Helsinki'ye Finlandiya'da gol yağdırdı ve tur atladı.

Maça Altay, Tisserand, Gustavo, Szalai, Nazım, Sosa, Zajc, Ferdi, Mesut Özil, Osayi-Samuel, Valencia onbiriyle çıkan sarı lacivertli takım 11. dakikada öne geçti. Nazım'ın pasıyla ceza alanında topla buluşan Valencia, rakibini geçtikten sonra fileleri havalandırdı.

14. dakikada Valencia yine sahnedeydi. Ceza sahası dışında topu önünde bulan Enner Valencia nefis bir vuruşla köşeden ikinci golü attı.

27.dakikada HJK Helsinki takımında Roope Riski çaprazdan attığı golle farkı 1'e indirdi ama bu gol Fenerbahçe'yi etkilemedi. 35. dakikada sağ kanattan hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Osayi-Samuel yerden vurdu şutunu kaleci kontrol etmeyi başardı

İlk yarıyı Fenerbahçe 2-1 galip tamamladı

Fenerbahçe ikinci yarıya da golle başladı, yine Valencia gole adını yazdırmayı başardı. Sağ kanattan Nazım çizgiden topu çevirdi, Enner Valencia kale sahasında şık bir vuruşla topu ağlara yolladı.

62.dakikada oyundan Sosa ve Osayi-Samuel çıktı yerlerine Mert Hakan ve Muhammed Gümüşkaya girdi

73.dakikada oyundan Mesut Özil çıktı yerine Arda Güler girdi

81.dakikada oyundan Enner Valencia çıktı yerine Fatih Şanlıtürk girdi.

88.dakikada HJK Helsinki takımında Riki Riski sağ çaprazdan attığı golle farkı 1'e indirdi

90+2.dakikada Fenerbahçe genç oyuncu Fatih Şanlıtürk'ün golüyle 4-2 öne geçti.

90+4.dakikada Fenerbahçe, Peltola'nın kendi kalesine attığı golle farkı iyice açtı ve sahadan 5-2 galip ayrılarak gruplara kalmayı başardı.
 

Editör: Haber Merkezi