Süper Lig'de Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanacak dev maç öncesi iki takımın güçleri de kantara çıkarılırken, en büyük farkın kalede olduğu görülüyor.

Galatasaray'ın kalecisi Fernando Muslera, takımının avantajı.

Beşiktaş'ın kalecisi Loris Karius ise takımının dezavantajı.

16 Haziran 1986 doğumlu olan Muslera, 2011 yılında Galatasaray'a transfer oldu. O günden bugüne hep takımının en başarılı oyuncusu olarak gösterilen Urguaylı file bekçisi, sarı kırmızılı kulübün tarihinin en çok forma giyen yabancı oyuncusu da oldu.

Muslera sık sık dünyanının en iyi 10 kalecisi arasında gösterilirken, Galatasaray'ın aldığı kupalarda da önemli rol oynadı.


22 Haziran 1993 doğumlu olan Karius ise 2018'de İngiltere'nin Liverpool takımından 2 yıllığına kiralandı. İlk maçlarında zaman zaman başarılı görünse de giderek performansı düştü. Taraftarların büyük tepki gösterdiği Karius'un sezon sonunda Beşiktaş'tan ayrılacağı da teknik direktör Sergen Yalçın'ın sözleriyle kesinleşti.


İki kalecinin özelliklerine bakıldığında aradaki fark da keskinleşiyor.

- Muslera rakip forvetlerle karşı karşıya kaldığında başarılı. Kurtarma yüzdesi yüksek. Karius'unki ise çok düşük.
- Karius yan toplara genellikle çıkmıyor. Bu nedenle de kafayla çok gol yiyor. Muslera ise bırakın altı pası, tüm ceza alanına hakim ve cesurca çıkışlar yapıyor.
- Muslera oyunu çabuk ve isabetli pasla başlatıyor. Karius'un bu özelliği de zayıf. Topu oyuna çabuk sokamıyor, soktuğunda ise isabetsiz pas yüzdesi yüksek oluyor.
- Uzaktan gelen şutlarda da Muslera'nın kurtarma yüzdesi çok daha fazla.

Kalecilerin bir çırpıda karşılaştırması böyle. Bakalım bunlar derbiye nasıl yansıyacak, kalecilerin rolü ne olacak? Cevapı pazara...
 

Editör: Haber Merkezi