İzmir Şirinyer Hipodromu’nda geçtiğimiz Pazar günü gerçekleşen 9 Eylül Koşusuna Can Dadaş isimli ata uygulanan şiddet damgasını vurdu.

YARIŞTAN ÖNCE ATIN GÖZLERİNİ BAĞLADI

Gözleri kapalı vaziyette bulunan ata koşu öncesi iple vuran Mahmut Baguç sosyal medyada yoğun şekilde linç edildi. Görüntülerin yayılmasıyla beraber Türkiye Jokey Kulübü’nden de tepkiler gecikmedi. Şampiyon at daha sonra çıktığı yarışı sonuncu tamamladı.

TJK’DAN AÇIKLAMA GELDİ

TKJ’nın yaptığı açıklamada “Eyerleme mahallinde Can Dadaş isimli safkana ilgilisi tarafından yapılan kabul edilemez derecedeki set muamele, kulübümüz ve atçılık camiası tarafından büyük bir üzüntüyle karşılanmıştır. Kulübümüz, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı olarak görev yapan ve yarışların kurallarına göre yönetilmesini sağlayan Yarış Komiserleri ile temas halinde olup, Can Dadaş’ın ilgilisine Yarış Yönetmeliği’ne uygun şekilde gereken en ağır cezanın verilmesi noktasında kanunun takipçisidir.” İfadelerine yer verildi.

YARIŞ OTORİTELERİ ŞİDDETİ SAVUNDU

Olayın sosyal medyada yayılmasının ardından hayvan hakları savunucularından gelen yoğun tepkilere yarış atı otoritelerinden şok bir geri dönüş geldi. Öğrenilene göre yarış esnasında vurulan kamçıyla Mahmut Baguç’un yaptığı arasında bir şiddet farkı yokmuş. Bu cümle üzerine gerilimin artmasıyla hayvanseverler suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. Can Dadaş’ın bugüne dek sahibine 1 milyon 645 TL kazandırdığı öğrenildi. Ayrıca atın sahibinin kayıtlarda Mahmut Baguç’un eşi Selma Baguç olduğu öğrenildi.