Süper Lig'in heyecan dolu haftasında Fenerbahçe, Kayserispor deplasmanında 3-3’lük beraberlikle sahadan ayrıldı. Mücadelenin ardından yayıncı kuruluşun mikrofonlarına konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, yöneltilen bir soruya sert tepki verdi. Portekizli teknik adamın açıklamaları hem gündeme oturdu hem de futbol kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.
Sorunun ardından tansiyon yükseldi
Maç sonrası yapılan röportajda bir muhabirin, “Birçok eksiği olan Kayserispor’dan 3 gol yediniz. Sebebi nedir?” şeklindeki sorusu, Jose Mourinho'yu adeta çileden çıkardı. Başarılı teknik adam, bu soruya verdiği cevapta sitem dolu ifadeler kullanarak tepkisini açıkça ortaya koydu. “Maç sonrası ilk sorunuzda Kayserispor’un eksik oyuncularını sordunuz. Neden? 10-12 yaşın altında oyuncular mı? Hayır, hepsi profesyonel. Hepsi kadronun parçası olan, dürüstlük ve onura sahip oyuncular,” diyerek açıklamalarda bulunan Mourinho, konuşmasına şu ifadelerle devam etti:
“Amacınız nedir?! 3 soru sordunuz, 2’sinde eksik oyunculardan bahsettiniz. Onların yerine oynayan oyuncuların hırsı vardı. Eğer maçı konuşmak istiyorsanız, gerçekten maçı konuşalım.”
"Her top kaybı bize pahalıya mal oldu"
Yan anahtar kelimeler: top kayıpları, savunma hatası, hızlı atak
Daha sonra karşılaşmayı teknik açıdan değerlendiren Mourinho, oyunun gidişatına dair çarpıcı analizler sundu. “Rakibimizin her hızlı atağı bizim için tehdit oluşturdu. Çok fazla top kaybı yaşadık ve bu kayıpların sonucunda rakibimiz golleri buldu. Bunlar kendi yaptığımız hatalardı,” diyen deneyimli teknik direktör, özellikle Seba ve Fred’in kaybettiği topların ardından gelen gollere dikkat çekti.
“Seba’nın top kaybı sonrası gelişen kontrayı durduramadık ve 2-1 geriye düştük. Ardından her şeyi riske ederek tek stoperle oynadık. 3-2 öne geçtik. Nesyri, oyunu koparma şansını yakaladı ama olmadı. Sonrasında Fred’in kaybı sonrası gelen orta, Bright’ın stoper olmaması nedeniyle alanın kapanmamasına yol açtı ve gol yedik. Garip bir maçtı.”
“İnişli çıkışlı bir performans sergiledik”
Jose Mourinho, takımının maç içerisindeki performansının istikrarsız olduğunu da açıkça dile getirdi. “Sahada dengeli değildik, oyun boyunca iniş çıkışlar yaşadık. 4-2 yapabileceğimiz pozisyonlarımız vardı. Maçın sonlarında Skriniar’ın topu direkten döndü. Bu da şanssızlığımızın bir göstergesi,” ifadelerini kullanan Mourinho, maç boyunca kazanma arzusu taşısalar da, bireysel hataların puan kaybına neden olduğunu vurguladı.