Fenerbahçe, Süper Lig'de bu sezon tarihi tersten yazıyor. Sarı lacivertli takım, Gençlerbirliği'ne de Kadıköy'de 2-1 kaybederken, bir sezonda 6. iç saha yenilgisini alarak bir sezonda en fazla kendi sahasında yenilgi yüzü görmüş oldu. Ayrıca Fenerbahçe, Gençlerbirliği'ne 21 yıl sonra yenilmiş oldu. 

Sarı lacivertli takım bu sonuçla bir maç fazlasına rağmen lider Beşiktaş'ın 5 puan gerisinde kaldı. Aynı maç sayısına sahip 2. sıradaki Galatasaray'ın ise 3 puan arkasında kaldı.

Oysa maç Fenerbahçe için iyi başlamıştı. 35. dakikada Sosa'nın ortasına arka direkte kafayı vuran Novak, takımını 1-0 öne geçirmişti. 

Ancak bu sevinç sadece 5 dakika sürdü. İlk yarıda kaleye şut bile çekmeyen Gençlerbirliği, Serdar Aziz'in kendi kalesine attığı golle beraberliği sağladı.

İkinci yarıda sadece golü düşünen Fenerbahçe, savunmasında açıklar vermeye başladı. 

Ani gelişen bir Gençlerbirliği atağında Floyd Ayite takımını öne geçiren golü attı. 

Yeni teknik direktörü Özcan Bizati ile çıktığı ilk maçını kazanan son sıradaki Başkent temsilcisi, ligde 11 maç sonra galip gelerek puanını 24 yaptı ve kümede kalma umutlarını korudu. 

Fenerbahçe ise, bu sezon Kadıköy’deki 6. mağlubiyetini alarak kulüp tarihinde en fazla iç saha mağlubiyeti aldığı sezonunu yaşamış oldu. 

Sarı lacivertliler, gelecek hafta bir maçı eksik olan ve 63 puana sahip lider Beşiktaş’a konuk olacak.

Stat: Ülker

Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Kerem Ersoy, Mustafa Savranlar

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Gökhan Gönül (Dk. 44 Nazım Sangare), Serdar Aziz, Szalai, Novak (Dk. 57 İrfan Can Kahveci), Luiz Gustavo, Sosa, Osayi-Samuel (Dk. 76 Ferdi Kadıoğlu), Mert Hakan Yandaş (Dk. 46 Cisse), Pelkas, Thiam (Dk. 57 Samatta)

Gençlerbirliği: Nordfeldt, Johansson, Arda Kızıldağ, Mustafa Akbaş, Halil İbrahim Pehlivan, Soner Dikmen, Piris da Motta, Candeias (Dk. 79 Sefa Yılmaz), Murat Yıldırım (Dk. 68 Mugni), Ayite (Dk. 83 Spiridonovic), Lima

Goller: Dk. 35 Novak (Fenerbahçe), Dk. 39 Serdar Aziz (Kendi kalesine), Dk. 63 Ayite (Gençlerbirliği)

Sarı kartlar: Dk. 30 Candeias, Dk. 65 Murat Yıldırım, Dk. 82 Nordfeldt, Dk. 89 Lima, Dk. 90+1 Ömürcan Artan (Yedek kulübesinde) (Gençlerbirliği), Dk. 62 Serdar Aziz (Fenerbahçe)

Editör: Haber Merkezi