Galatasaray'da başkan Mustafa Cengiz, çok konuşulan bir basın toplantısına imza attı ve teknik direktör Fatih Terim'in karizmasını adeta yerle bir etti.
Cengiz, sözleriyle Terim'e "Galatasaray yönetiminin üstünde değilsin" mesajı verirken, zaman zaman da dalga geçercesine ifadeler kullandı.

İşte Terim'e yönelik satır aralarındaki şifreler:

1-Fatih Terim'e transferde tek yetkili sen değilsin mesajı:

Mustafa Cengiz: "Bizde transfer şöyle yapılır: Transfer eğer bu kardeşimiz gibi maruf biriyse (Arda Turan) sportif direktörlüğe gelir ve onlar inceler, scouta gerek olmaz, teknik direktör ve ekibi de teknik açıdan inceler. Sonra sportif direktöre, ardından onların üstündeki Abdurrahim Bey’e gelir. Abdurrahim Bey konuyu mali işlerimizle görüşür. Çünkü biz FFP sınırlamasındayız. Bize sarı ışık yanıyor. UEFA FFP sınırları içinde uygun ise ilgili departman bunu onaylar. İş finalize noktasında en son bana getirilir. Biz bu güne kadar, bu şekilde 30’a yakın, kiralama dâhil, transfer yaptık. Biz teknik kadronun bizden istediği hiçbir şeye hayır demedik... Arda kardeşimizin konusuna gelene kadar. Biz camianın aynası, camianın yansımasıyız. Biz genel kurulun bize verdiği iradenin tezahürüyüz. Biz camia ve taraftar ne diyor, öncelikle aksiyonlarımızda buna bakarız. Sayın teknik direktörümüze hem telefonla hem sözlü olarak açıklıkla ifade ettik ki, bu oyuncu gündemimizde yok. Sevgili camiama tekrar açıkça ve net olarak ifade ve beyan ediyorum, bu kardeşimiz şu anki transfer planlamamızda yok. Ben bunu söylemekten bıktım. Aynı şeyin her maçtan sonra temcit pilavı gibi sürekli her hafta ve her maç sonrası gündeme gelmesinden camia ve yönetim olarak müthiş rahatsızız. Bu konunun kapanmasını istiyoruz."

2-Fatih Terim'in "Yönetimle aramızda fikir ayrılığı var" demesi ve toplantılardan dışarı haber sızdırıldığını söyleyip, köstebek iması yapması.
Mustafa Cengiz: "Auguste Comte, Hegel ve Spinoza ile tartışan bir felsefe kulübü değiliz. Biz bir spor kulübüyüz. Bu kulübün bir başkanı ve teknik direktörü, organları var.  Karar yönetim kurulu, genel kurul tarafından aldığı yetki ile Galatasaray'ı yönetenler tarafından alınır ve onun tarafından yürütülür. Fikir ayrılığı olmaması gerekir. Ayrı ayrı fikirlerdeysek, ayrı ayrı yollara gitmemiz gerekir. Öyle bir şey yok. Bir tek fikir vardır o da yönetim kurulunun aldığı karar ve onu uygulamak."

3-Fatih Terim'in "Dışarı haber sızdırılması Galatasaray geleneğine yakışmadı" demesi.
Mustafa Cengiz: " Bununla ilgili o sözcük bizi çok yaraladı. Çünkü üzerinden sayın teknik direktörümüz bunun Galatasaray'a yakışmadığını söyledi. Sanki Kanije Kalesi savunmasını ele vermişiz gibi, S-400 kodlarını vermişiz gibi bilgi sızdırmışsınız denmesi hiç hoş olmadı... Ben teknik direktör olsam bunun Galatasaray’a yakışıp yakışmadığıyla ilgili yönetim kuruluna, başkan ve başkan yardımcılarına yönelik bir şey söylemezdim. Hicap duyardım. İkincisi, biz ne vermişiz? Sızan bilgi ne? Bu mahrem, bu gizli hadron çarpışması kodları ne? “Arda Turan'a yönetim hayır dedi.” Yönetim bunu daha iyi yönetecekti deniyor. Ne yani, biz tekrar mı Arda’yı alacaktık? Ben bunu anlamıyorum. Bizim görüşümüzde bir değişiklik yok. Hocamızın görüşünde bir değişiklik vardı da onu mu bildirmememiz gerekiyordu? Ben bunu anlamadım, hala da anlamıyorum. Ben teknik direktör olsam yönetim kurulu başkanı ve başkan yardımcılarımız için bu sözü kullanmazdım.”

4-Fatih Terim'in "Başkanın yerinde olsaydım öyle konuşmazdım" sözlerine.

Mustafa Cengiz: "Medya üzerinden teknik direktörüm ile tartışmaya, polemiğe girmem. Benim anlattıklarım, hocamızın yüzüne de ifade ettiğim sözcükler. Bir tartışmanın, transferin medya üzerinden gerçekleştirilmeye çalışması bizi şiddetle rahatsız etti. Hocamın bu konuşmaları yapacağına ihtimal vermiyordum. Şöyle söyleyeyim: Onyekuru transferi için Florya'daydım. İki saat oradaydım. Hocam orada olduğumu görmüş; fakat ben ayrıldıktan yarım saat sonra ilk açıklaması öyle başladı. "Başkanın yerinde olsam böyle konuşmazdım" dedi. Ben oradaydım. Keşke ne konuşmam gerektiğini, sınırlarını hocamız bana gelip anlatsaydı. "

5-Fatih Terim'in "Yönetimle aramızda fikir ayrılığı var" demesi.

Mustafa Cengiz: "Fikir ayrılığı yok dedim. Olsaydı, ayrı yollara giderdik dedim. Yönetim kurulu başkan bir karar alır, buna uyulur. Biz bir fikir kulübü değiliz." 


 

Editör: Haber Merkezi