Süper Lig'de düşme hattında bulunan Hes Kablo Kayserispor ile Yukatel Denizlispor 38. hafta mücadelesinde gol yağmururu vardı. Kayserispor maçı 6-3'lük skorla kazandı ve kritik haftada 3 puanı hanesine yazdırdı. Maçın 41. dakikasından itibaren 10 kişi mücadele eden Denizlispor'un ise ligde kalma umudu iyice zayıfladı

Kayseri'deki maça Kayserispor hızlı başladı ve Denizlispor kalesinde ilk dakikalardan itibaren gol aramaya başladı.

9. dakikada sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Abdulkadir topu kontrol etmek isterken elinden kaçırdı. Seken topu Kolovetsios ağlara gönderdi. Ama hakem kaleci Abdulkadir'e faul yapıldığını belirterek golü geçerli saymadı.

Kayserispor 13. dakikada yine gol aradı. Lennon, sağ çaprazdan ceza sahasına girip şutunu çekti, top kaleci Abdulkadir'de kaldı.

Kayserispor 18. dakikada öne geçti. Savunma arkasına atılan topla buluşan İlhan Parlak, fırsatı kaçırmadı. Tecrübeli futbolcu topu kalecinin de üzerinden aşırtarak filelere yolladı: 1-0.

26. dakikada yine gelişen bir Kayserispor atağında Kvrzic ile verkaç yapan Avramovski kaleci ile karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı. Top kaleci Abdulkadir'den sekti. Seken topu tamamlayan Avramovski fileleri havalandırdı. Ama hakem Özgür Yankaya, Avramovski'nin topla elle oynadığını belirterek golü iptal etti. Ardından VAR incelemesinin ardından gol kararı verildi: 2-0.

Maçın 31. dakikasında Denizlispor'da Sagal sahneye çıktı ve aradaki farkı bire indirdi. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Sagal ön direkte kafayı vurdu ve topu filelere gönderdi: 2-1. 

Karşılaşmanın kırılma anı 41. dakikada yaşandı. Murawski, hızlı gelişen Kayserispor atağında Henrique'yi düşürdüğü için ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. Denizlispor 10 kişi kaldı. 

45+5. dakikada  İlhan Parlak'ın pasıyla savunmanın arkasına sarkan Avramovski, ceza sahasına sokulup vuruşunu yaptı. Kaleci Abdulkadir'in müdahalesine rağmen top ağlara gitti.

Mücadelenin ilk yarısı Kayserispor'un 3-1'lik üstünlüğü ile sona erdi. 

Karşılaşmanın 2. yarısına da hızlı başlayan ev sahibi Kayserispor oldu. 51. dakikada Paz'ın kafa golü ile skoru 4-1'e getirdi. Sağ kanattan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunda Lennon'ın ortasında Paz kafayı vurdu ve topu yakın direk dibinden ağlara gönderdi: 4-1.

61. dakikada sağ kanattan Lennon'ın ön direğe çıkarttığı topa İlhan Parlak ön direkte dokundu ve topu ağlara gönderdi: 5-1.

10 kişi mücadele etmek zorunda kalan Denizlispor, 80. dakikada Mesanovic'in golü ile skoru 5-2'ye getirdi. Recep Niyaz'ın şutunda kaleci Doğan'dan seken topu Mesanovic takip etti ve topu filelere gönderdi. 

Maçın 90. dakikasında Ali Yavuz'un sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta arka direğe düşen topa Sakıb çok sert bir vuruş yaparak topu köşeden ağlara gönderdi.

 90+6. dakikada Kayserispor'da oyuna sonradan giren Melih Okutan maçın skorunu belirleyen golü kaydetti. Ramazan'ın pasıyla ceza sahasının sağında topla buluşan Melih Okutan, uzak köşeye çok sert bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi. 

Kayserispor sahadan 6-3'lük galibiyetle ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi