Fenerbahçe ile Beşiktaş, yarın akşam Kadıköy'de karşı karşıya gelecek. Kazanan taraf hem zirve yarışında umutlanacak, hem de teknik direktörü güven kazanacak. Kaybeden taraf ise dertleriyle baş başa kalacak

YANAL MI?, AVCI MI?

Yılın son derbisi yarın akşam oynanacak, Fenerbahçe ile Beşiktaş, Kadıköy Ülker Stadı'nda kozlarını paylaşacak. Maç iki teknik direktör için de "Köprüden önce son çıkış" anlamında. Kazanan hem zirve yarışında umutlanacak, hem de güven kazanacak. Kaybeden ise hem dertleriyle baş başa kalacak, hem de sorgulanacak. Derbiden çıkacak sonuç bir anlamda kaderlerini de belirleyecek.

İKİSİ DE AĞIR YARALI

Fenerbahçe, son maçında deplasmanda Sivasspor'a 3-1 yenildi. Beşiktaş ise sahasında Malatyaspor'a 2-0 mağlup oldu. İki taraf da derbi galibiyetiyle yarısını sarmaya çalışacak. Karşılaşma öncesi Beşiktaş 27 puanla 3. sırada. Fenerbahçe ise 25 puanla 5. durumda bulunuyor. Lider Sivasspor'la aralarının daha fazla açılmasını engellemek isteyen devlere galibiyetten başka sonuç yaramıyor.

FENER BASKIN YAPACAK!

Fenerbahçe, karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı ve kampa girdi. Teknik direktör Ersun Yanal, taktik antrenmanında futbolcularından maça hızlı ve baskılı başlamalarını, rakip defansa pres yapmalarını istedi. Sarı lacivertli takımda Sakatlıkları bulunan Victor Moses, Hasan Ali Kaldırım, Miha Zajc ve Sadık Çiftpınar ile kırmızı kart cezalısı Garry Rodrigues derbide forma giyemeyecek.

KARTAL KANATTAN VURACAK!

Beşiktaş, Fenerbahçe maçının son antrenmanını dün yaptı. Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde kampa giren siyah beyazlılarda sakatlıkları geçen Victor Ruiz ile N'Koudou'nun oynayabilecek duruma geldikleri belirtildi. Teknik direktör Abdullah Avcı, son antrenmanda özellikle kanat organizasyonları üzerinde durdu ve Ljajic'ten ceza alanına daha çok girip, şut atmasını istedi.