Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in koronavirüs testinin pozitif çıktığının açıklanıp, hastanede tedavi altına alınması Türkiye'de büyük yankı yaratmıştı.

Terim'in koronavirüs olmasının nedeni olarak Türkiye Futbol Federasyonu'nun lig maçlarını seyircisiz de olsa oynatması gösterilmiş, başkan Nihat Özdemir de sert bir şekilde eleştirilmişti.

Terim, hastanede tedavisi sürerken 8. günde taburcu edildi. Bu kez de ortaya çeşitli iddialar atıldı. Hatta Terim'in koronavirüse yakalanmadığı, bunu TFF'ye kızdığı için yaptığı belirtilirken, başka hastaların iki haftadan önce çıkamaması da buna dayanak olarak gösterildi.

Bu iddialar sosyal medyada giderek artarken, Fatih Terim'in kızı Merve Terim Çetin buna sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Merve Terim Çetin, 71 yaşındaki İngiltere Veliaht Prensi Charles'ın 5 günde koronavirüsü yenmesini göstererek, "Komik olma Charles Bey? 5 günde korona mı iyileşirmiş?! Sen kimi kandırıyorsun, kesin yalan söylüyor. Görüyo rmusun sen koskoca Prensi!... (temsili)" ifadelerini kullandı.

Peki gerçek ne?

Terim koronavirüs değil mi?

Koronavirüs tedavisi evde de devam edebilir mi?

Bu soruların yanıtını Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Profesör Doktor Ateş Kara verdi. Kara şunları söyledi:

- Bizim vaka takip protokollerimiz var. Virüsü pozitif olan kişilerin nasıl takip edilebileceği belli. Bu kişinin genel durumu iyiyse, akciğerlerinde herhangi bir sıkıntı yoksa ve sıkıntı olma ihtimali de yoksa o kişiyi eve gönderebiliyoruz.

- İkinci kriterimiz ise eve gittiğinde evinde hastalığı bulaştıracak bir kişinin olmaması. Özellikle belli bir yaşın üstünde birinin olmamasını istiyoruz.

- Üçüncü kuralımız ise bu kişi 14 gün izole kurallarına uyacaksa, diğer kişilerle en az şekilde temas edecekse, bu koşulları uygulayabiliyorsa eve gitmesine izin veriyoruz. 

- Ayrıca eve giden kişiyi de takip ediyoruz. Sonrasında 2 tane testi negatif çıkarsa artık dışarı çıkabileceklerini söylüyoruz. 

- Bu durum herkes için geçerli, Fatih hoca için de geçerli, benim için de geçerli. Tüm hastaların tedavisinin hastanede yapılacağı yönünde bir durum yok.
 

Editör: Haber Merkezi