05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi SPOR Kulüpler Birliği Başkanı Ertuğrul Doğan'dan önemli açıklama! Yabancı kuralı değişecek mi?

Kulüpler Birliği Başkanı Ertuğrul Doğan'dan önemli açıklama! Yabancı kuralı değişecek mi?

Kulüpler Birliği Başkanı Ertuğrul Doğan, Süper Lig başkanlarıyla toplantı yaparak futbolun gelir yetersizliği sorunu üzerine konuştu. Merkez Hakem Kurulu ve yabancı oyuncu kuralı gibi konular da gündeme geldi, fakat net kararlar alınmadı.

Kulüpler Birliği Başkanı Ertuğrul Doğan, Süper Lig kulüplerinin başkanları ile gerçekleştirdikleri toplantının ardından gündeme dair açıklamalarda bulundu. Göreve geldikten sonraki ilk toplantısını yaptığını belirten Doğan, futbolun en önemli sorununun gelir yetersizliği olduğuna dikkat çekti.

Futbolda sıkıntılar çok, lig yeni başlıyor” sözleriyle konuşmasına başlayan Doğan, “Toplantıda genel konuları ele aldık. Futbolun en büyük sıkıntısı gelir kalemleri. Naklen yayın gelirlerini ve sponsorlukları nasıl artırabiliriz, bunları konuştuk” dedi.

MHK ve yabancı kuralı gündemde
Merkez Hakem Kurulu (MHK) ile ilgili kulüplerin sorunlarının da masaya yatırıldığını ifade eden Doğan, bu konuların iyileştirilmesi için çalışma yürüteceklerini belirtti. “Net bir karar almadık, konular ve sorunlar belli. Çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Yabancı oyuncu kuralıyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) henüz yanıt gelmediğini aktaran Doğan, “Çoğunluğun bu konuda beklentisi vardı. Bir görüşümüzü ilettik ama net bir cevap almadık. Federasyonun görüşünü bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Avrupa’da play-off oynayacak kulüplerin fikstürü
Play-off maçları nedeniyle lig maçlarının ertelenmesi konusuna da değinen Doğan, “Bugün bu konuyu konuşmadık. Federasyon ilk haftada erteleme yaparak bu konuda bir adım attı. Oynayacak kulüplerin talebi olursa federasyon bunu değerlendirir” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *