Kulüpler Birliği Vakfı olağan genel kurulunda Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin yerine vakfın başkanlığına seçilirken kulüpler Türkiye Futbol Federasyonu'na resti çekti.

Habertürk'ten İbrahim Yıldız'ın haberine göre; beIN Sports, geçen yıl ödenmesi gereken 142 milyon doları hala ödemezken bu sezon başında da yapılması gereken yüzde 25'lik ödemeyi yapmadı.

Ekonomik anlamda büyük sıkıntı çeken Kulüpler Birliği, TFF'ye başta bu sorun olmak üzere mutlak çözülmesi gereken konularla ilgili TFF'ye 4 maddelik sert bir mektup yolladı.

Kulüplerin çözüm istediği konular ve bu noktada adım atılmaması halinde yapacakları ise şöyle:

1 - Yayıncıyla olan ve bugüne kadar çözülmeyen sorunlar bir an önce çözülsün. Çünkü buradan gelecek para, kulüplerin en önemli gelir kaynağı. Transfer planlaması yapmakta zorluk çekiliyor.

2 - Yabancı kuralı yeniden gözden geçirilsin. Bu şekilde bu sezonu götürmek mümkün değil.

3 - MHK ve diğer kurulların belirlenmesinde kriterler uygulansın, kulüplerin de görüşü alınsın.

4 - Kulüp Lisans Talimatı kriterleri, ülkemiz gerçeklerinin dışında kaldı. Bu kriterler Türk futbolunun sürdürülebilir olmasını artık imkansız kılıyor.

Kulüpler "Sorunlar giderilmezse çözümsüzlük devam ederse kulüpler olarak maçlara çıkmamayı düşünüyoruz" diye de eklediler.

Öte yandan toplantıda, Kulüpler Birliği, AŞ olup yayın ihalesine girme kararı aldı. Bu konuda tüm kulüplerin ortak görüşte olduğu belirtildi.

Editör: Haber Merkezi