Yılın takımı Beşiktaş.
Şampiyon Beşiktaş.
Kupada da Beşiktaş.

Sezonun bir numaralı takımı Beşiktaş, İzmir'de 3 gün önce Süper Lig şampiyonluğunu ilan etmişti. 3 gün sonra bu kez de Ziraat Türkiye Kupası'nı kazandı.

Siyah beyazlı takım, Antalyaspor'u maçın ilk yarısında attığı gollerle yendi, bir zafere daha imza attı.

Sergen Yalçın, futbolcu olarak şampiyonluklar yaşadığı Beşiktaş'ta teknik direktör olarak ilk sezonunda çifte kupanın mimarı olmayı başardı. 

Daha 3 gün önce şampiyonluk turu atan Kara Kartal, aynı stadda bu kez de kupa turu attı. 59. Türkiye Kupası'na adını yazdırdı.

Beşiktaş İzmir'de işi daha ilk yarıda bitirdi. Antalyaspor kalesine etkili ataklarla gitti, istediğini de elde etti. 

3. dakikada Hutchinson'un attığı uzun pasla sol kanatta topla buluşan Nkoudou'nun yaptığı ortada kaleci Boffin'den seken topu iyi takip eden Josef de Souza, yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1.

30. dakikada Beşiktaş farkı 2'ye çıkardı. Hutchinson'un pasıyla sağ kanatta topla buluşan Ghezzal, topla bir süre ilerledikten sonra yaptığı ortada penaltı noktası yakınındaki Rosier, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-2.

39. dakikada Ghezzal'ın sağ kanattan yaptığı ortada penaltı noktası yakınında Hutchinson'un yaptığı vuruşta, direkten dönen top kaleci Boffin'de kaldı.

Müsabakanın ilk yarısı Beşiktaş'ın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıda bol top çeviren Beşiktaş, rakibine sadece bir kez gol şansı verdi.

Dakikalar 90+2'yi gösterdiğinde ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Veysel'in vuruşunda top direkten geri döndü.

Hakem Ali Palabıyık'ın bitiş düdüğü ile birlikte sezona altın harflerle yazıldı: En büyük Beşiktaş.