Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6.8 şiddetindeki depremden sonra spor camiası da tek yürek oldu.

Spor camiası destek paylaşımlarında bulunurken, pek çok kulüp de bu haftaki maç hasılatlarını depremzedelere bırakma kararı aldı. 

Elazığspor Kulübü "Kulüp Başkanımız Selçuk Öztürk’ün talimatıyla tesis arazimiz tamamıyla vatandaşlarımıza açılmıştır.Vatandaşlarımız tesis arazimizde araçları ve çadırları içerisinde konaklama yapabilirler" mesajını yayınlarken, Türkiye Futbol Federasyonu hayatını kaybeden vatandaşlarımız için futbol maçlarında saygı duruşunda bulunalacağını açıkladı.

Bahçeşehir Koleji Basketbol kulübü, sosyal medya hesabından "Bugün saat 13.00’da Akatlar Spor Salonunda oynayacağımız Galatasaray Doğa Sigorta maçımızın tüm bilet gelirlerini Elazığ’da gerçekleşen depremde zarar gören depremzedelere bağışlanacaktır.Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza ve ülkemize geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz" duyurusunu yaptı.

Futbol kulüpleri de bu haftaki maç hasılatlarını depremzedelere bırakma kararı alırken, federasyonların tamamı ve spor kulüpleri peşpeşe mesajlar yayınladı.

Kulüplerin bazılarının mesajları şöyle:

Fenerbahçe: "Elazığ ve Malatya için birlik olma zamanı! Kadıköy Belediyesi tüm yardımları bekliyor. Taraftarlarımızın ve halkın bilgisine sunarız."

Galatasaray : "Elazığ'ın Sivrice ilçesi yakınlarında meydana gelen ve çevre illerde ve bölgelerde hissedilen depremin can ve mal kaybına sebep olmamasını diliyor, sarsıntıdan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

Beşiktaş: "Elazığ ve çevre illerinde hissedilen 6.8 büyüklüğündeki depremde can ve mal kaybı yaşanmamış olmasını diliyor, etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.Geçmiş olsun Elazığ."

Trabzonspor: "Elazığ’da meydana gelen şiddetli depremde can ve mal kaybı olmamasını temenni ediyor, tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Geçmiş Olsun Elazığ."