4 yıl önce kimse tanımıyordu. 4 yıl sonra İtalyan gazetesinin manşetine oturdu. Bizim yöneticilerin 4 yıl önce beğenmediği Merih Demiral, şimdi Juventus'un gözbebeği, İngiliz devlerinin de transferdeki hedefi

BAŞDÖNDÜREN YÜKSELİŞ

Karamürselli beton ustası Burhan Demiral'ın oğlu Merih Demiral, koştuğu futbol topunun peşinde kısa sürede mucize bir yükselişe imza attı ve dünya futbolunun transfer gözdeleri arasındaki yerini aldı. Juventus'un 5 Temmuz 2019'da Sassuolo takımından 18 milyon euroya transfer ettiği milli futbolcumuz Merih Demiral için özellikle İngiltere'nin büyük kulüpleri tarafından astronomik transfer tekliğileri yapıldı ama hepsi reddedildi.

merih demiral hikayesi

MERİH'E DOKUNULAMAZ!

İtalya'nın ünlü gazetesi Tuttosport, dünkü sayısında Merih Demiral'a birinci sayfasından geniş bir yer ayırdı. "Dokunulamaz" başlığı ile verilen haber yorumda, "Juventus onun için gelen teklifleri geri çevirdi" diye yazdı. İngiliz kulüplerinin çok yüksek rakamlar önerdiği, ancak Juventus'un sezonun ikinci yarısında ilk onbirde daha çok yer vereceği Merih Demiral'ı bırakmama kararı aldığı belirtildi. 

NEREDEN NEREYE

  • 5 Mart 1998'de Karamürsel'de Fatma-Burhan Demiral çiftinin ikinci oğlu olarak doğdu. Babası inşaatlarda beton ustası olarak çalışıyordu.
  • Karamürsel'de yetenek avcısı Camgöz Hasan (Özeren) 9 yaşında anladı yeteneklerini. Karamürsel İdman Yurdu'na aldı. 4 yıl bizzat ilgilendi.
  • 13 yaşındayken arkadaşı Onur Kaçar'la birlikte Camgöz Hasan, tarafından Fenerbahçe altyapısına götürdü. Arkadaşını aldılar, Merih'i almadılar.
  • Camgöz Hasan pes etmedi. 45 gün boyunca özel programla çalıştırdı, sonra yine Dereağzı'na gitti. Bu kez hoca Semih Özü "Tamam" dediler, altyapıya aldılar.
  • 14 yaşındayken 28 Aralık'ta annesini kaybetti trafik kazasında. Futbolla tutundu yaşama. O günden sonra forma numarası hep 28 oldu.
  • Fenerbahçe'de her yaş grubunda oynadı. U19 Milli Takımı'na alındı. Altyapı sorumlusu Şenol Çorlu, Pereira döneminde A takıma önerdi.
  • A takımla antrenmanlara çıktı ama önü kapalıydı. Simon Kjaer ve Bruno Alves stoperde oynuyordu, bir de Abdoluaye Ba transfer edilmişti.
  • Parasızdı. Fenerbahçe, asgari ücretten profesyonel sözleşme imzalatmak istedi, reddetti. 100 bin liraya razıydı. Şansını yurt dışında denemek istedi.
  • Arkadaşı Bahadır Çiloğlu'nu Portekiz'e götüren menajerden yardım istedi. 3. lig takımı Alcanense'ye transfer oldu.
  • Kısa sürede dikkat çekti. 200 bin euroya Sporting Lizbon'un B takımına geçti. Artık tanınmaya başlayan bir delikanlıydı.
  • Sergen Yalçın'ın teknik direktörlüğü döneminde Alanyaspor'a kiralandı. Müthiş oynadı. Ama 3.5 milyon euroluk opsiyonu ödenemedi, geri döndü.
  • Alanyaspor 3.5 milyon euro veremedi ama değeri iki katıydı. Çünkü İtalya'nın Serie A takımlarından Sassuola'ya 7 milyon euroya gitti.
  • İtalya'da da parladı, Sassuolo Kulübü'ne kazandırdı. Dünya devi Juventus transfer etmek için bonservisine 18 milyon euro saydı.

SERGEN YALÇIN ANLAMIŞTI AMA!

Sergen Yalçın, Alanyaspor'u çalıştırırken kiralanan Merih Demiral'ın sözleşmesinin bitiminde şöyle demişti: "Gelişime çok açık. Bence 1-2 sene içinde Premier Lig'e geçer. Milli Takım da 10-12 sene stoper aramaz!" Sergen Yalçın Merih'in yeteneğini anlamıştı ama gitmesine de engel olamadı. 1-2 sene geçti aradan. Merih'i şimdi Premier Lig takımları istiyor istemesine de Juventus vermiyor.

merih demiral kimdir

FENERBAHÇE'NİN PİŞMANLIĞI

Merih Demiral, üst üste yapılan yabancı stoperler yerine şans bulabilseydi ve aynı seviyede mücadele etseydi Fenerbahçe uzun yıllar stoper sıkıntısı çekmeyecekti. Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, gençlerle ilgili bir konuşmasında bakın neler söylemişti: "'Mesela üzücü olarak Merih Demiral elimizden kaçtı. Keşke hiç olmasaydı. Bu da bizim için ciddi bir ders oldu."

Editör: Haber Merkezi