Fenerbahçe, Mesut Özil'in de ilk onbirde yer aldığı maçta Göztepe'ye tek golle yenildi. Sarı lacivertli takım böylece 28 yıl sonra Kadıköy'de bir sezonda ilk kez 5 yenilgi almış oldu.

51 puanla 3. sırada kalan Fenerbahçe, lider Galatasaray'ın da 3 puan gerisinde kaldı. İkinci sırada haftayı maç yapmadan geçen bir maç eksiği ile 51 puanlı Beşiktaş yer alıyor.

Fenerbahçe'nin bu sezon Kadıköy'de aldığı yenilgiler şöyle:

Fenerbahçe 0-2 Konyaspor

Fenerbahçe 0-3 Yeni Malatyaspor

Fenerbahçe 3-4 Beşiktaş

Fenerbahçe 0-1 Galatasaray

Fenerbahçe 0-1 Göztepe

Sarı lacivertli takım, Mesut Özil'li kadrosuyla çıktığı maçta daha 9. dakikada kalesinde golü gördü.  Ani gelişen atakta Diabate'nin kendi ceza sahası önünden uzun pasında savunmanın arkasına sarkan Halil Akbunar, kalesini terk eden Altay Bayındır'dan topu kurtardıktan sonra ceza sahasına girdi. Bu oyuncunun sol ayağıyla müsait durumda yaptığı vuruşta meşin yuvarlak filelerle buluştu: 0-1.

Maçın sonraki dakikalarında top daha çok Fenerbahçe'deydi. Sarı lacivertli takım baskılı da gözüktü. Ancak ne doğru dürüst pozisyon bulabildi, ne de organize bir atak geliştirebildi.

Karşılaşma boyunca Mesut Özil de fazla varlık gösteremeyince Fenerbahçe sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.

Stat: Ülker

Hakemler: Hüseyin Göçek, Kemal Yılmaz, Süleyman Özay

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Nazım Sangare (Dk. 56 Gökhan Gönül), Serdar Aziz, Szalai, Caner Erkin (Dk. 87 Cisse), Ozan Tufan, Sosa, Osayi-Samuel (Dk. 73 Sinan Gümüş), Mesut Özil, Valencia (Dk. 73 Samatta), Thiam (Dk. 56 Pelkas)

Göztepe: İrfan Can Eğribayat, Murat Paluli, Alpaslan Öztürk, Atınç Nukan, Burekovic, Halil Akbunar (Dk. 90+5 Kubilay Sönmez), Soner Aydoğdu (Dk. 84 Tripic), Nwobodo (Dk. 84 Mihojevic), Ndiaye, Diabate (Dk. 90+4 Ideye), Jahovic (Dk. 74 Esiti)

Gol: Dk. 9 Halil Akbunar (Göztepe)

Sarı kartlar: Dk. 45+2 Murat Paluli, Dk. 62 Nwobodo (Göztepe), Dk. 82 Caner Erkin (Fenerbahçe)


 

Editör: Haber Merkezi