İngiltere Premier Lig'i ekiplerinden Arsenal'de forma giyen Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, Çin'in Doğu Türkistan'daki insan haklarını ihlal etmesi sonrası Twitter hesabından tepki gösterdi. Daha önce takım arkadaşlarının "Görüşümüzü yansıtmıyor" açıklaması da Pekin'in kızgınlığını azaltmadı. Çin Devlet Televizyonu, bugün oynanan Arsenal-Manchester City maçı yerine Tottenham-Wolves maçını yayımladı.

Çin'in, Doğu Türkistan'da Türk soydaşlarımıza yaptığı insan hakkı ihallerinin duyulmasını istemediği ve söz konusu durum için yaptırım kararı almaktan çekinmediği gözler önüne serildi. Daha önce Amerika Birleşik Devletleri profesyonel basketbol ligi NBA, şimdi de Premier lig, Çin'in içişlerine karıştığı nedeniyle problem yaşıyor. 

ARSENAL ARKASINDA DURMADI

Premier Lig'de Arsenal forması giyen Türkiye kökenli Almanya vatandaşı futbolcu Mesut Özil, bu kez sosyal medya hesaplarından Çin'in Uygur politikasını eleştiren paylaşımlarıyla tartışma yarattı.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la seçim öncesi verdiği pozların yarattığı tartışma sonucu Almanya milli futbol takımından ayrılmış olan Özil, paylaşımında Çin'in Uygur politikasına sessiz kalanların da zulme ortak olduklarını söylemesine rağmen, Arsenal'den hemen "Görüşümüzü yansıtmıyor" açıklaması geldi.

'Topçular' (Gunners), "Bu Özil'in kişisel yorumudur. Arsenal bir futbol kulübü olarak siyasete karışmama ilkesine sadıktır" dedi.