Fenerbahçe, mutlak galibiyet amacıyla çıktığı maçta Antalyaspor karşısında beraberliği zor kurtardı.

Sarı lacivertli takım istediği futbolu bir türlü ortaya koyamazken, Mesut Özil sakatlanıp oyundan çıktığı ana kadar başarılı olamadı. Bir de inanılmaz pozisyonda golü atamadı.

Konuk ekip 12. dakikada Tisserand'ın büyük hatası nedeniyle oluşan pozisyonun ardından öne geçti. Antalyaspor kontratağında Tisserand iyi bir müdahaleyle topu kaptı ancak pasında topu adeta Fredy'ye teslim etti. Fredy'nin düzgün şutunda top köşeden ağlara gitti. Bu gol Fredy'nin Süper Lig kariyerinde ceza sahası dışından attığı ilk gol oldu.
Ayrıca Antalyaspor, Süper Lig tarihindeki 1000. golü Fenerbahçe'ye attı.

Fenerbahçe ilk yarıdaki en etkili atağını 44. dakikada yaptı. Antalyaspor savunmasından geride pas yaparken inanılmaz bir hata geldi. Topu önünde bulan Mesut Özil, bomboş pozisyonda çok bekledi ve topu auta gönderdi. 

İlk yarı 1-0 Antalyaspor'un üstünlüğüyle sona erdi. 

Fenerbahçe'de ikinci yarıya Ozan Tufan'ın yerine Valencia'yı oyuna alarak başladı. 

49. dakikada Sosa'nın frikiğini kaleci Boffin kurtardı.

60. dakikadaki Antalyaspor atağında Gökdeniz ceza alanına girdi, Altay'a çalımını attı, boş kaleye topu gönderdi son anda Szalai topu çıkardı. 

67. dakikada Mesut Özil Fredy'nin müdahalesiyle yerde kaldı. Sakatlanan Mesut oyundan çıktı ve yerini İrfan Can'a bıraktı.

68. dakikada Gökhan Gönül'ün sağ kanattan ortasında Cisse bomboş pozisyonda kafayı vurdu, top auta çıktı.

83. dakikada sol kanattan ceza alanına giren Enner Valencia, harika vücut çalımlarıyla rakibini geçtikten sonra nefis bir şutla topu filelere yolladı: 1-1.

Maç da bu sonuçla bitti.

Stat: Ülker

Hakemler: Ümit Öztürk, Serkan Ok, Osman Gökhan Bilir

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Gökhan Gönül, Tisserand, Szalai, Novak (Dk. 67 Cisse), Ozan Tufan (Dk. 46 Valencia), Sosa, Osayi-Samuel (Dk. 79 Ferdi Kadıoğlu), Mesut Özil (Dk. 67 İrfan Can Kahveci), Pelkas, Samatta (Dk. 79 Thiam)

Fraport TAV Antalyaspor: Boffin, Bünyamin Balcı, Veysel Sarı, Naldo (Dk. 77 Orgill), Kudriashov, Nuri Şahin, Hakan Özmert, Amilton (Dk. 83 Podolski), Fredy (Dk. 68 Doğukan Sinik), Eren Albayrak, Gökdeniz Bayrakdar

Goller: Dk. 12 Fredy (Fraport TAV Antalyaspor), Dk. 83 Valencia (Fenerbahçe)

Kırmızı kart: Boffin (Maçın ardından) (Fraport TAV Antalyaspor)

Sarı kartlar: Dk. 7 Szalai, Dk. 88 Cisse, Dk. 89 Ferdi Kadıoğlu, Dk. 90+3 Pelkas, Dk. 98 Sosa (Fenerbahçe), Dk. 21 Fredy, Dk. 33 Amilton, Dk. 38 Veysel Sarı, Dk. 61 Naldo, Dk. 88 Orgill (Fraport TAV Antalyaspor)