A Milli Takımımız, Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) A Grubu'ndaki son maçında bu akşam İsviçre ile karşı karşıya gelecek. 

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki Olimpiyat Stadı'nda oynanacak karşılaşmada Sloven hakem Slavko Vincic düdük çalacak. Maçın başlama saati 19.00.

A Grubu'nda günün diğer maçında ise İtalya ile Galler, saat 19.00'da Roma Olimpiyat Stadı'nda karşılaşacak.

Türkiye gruptan nasıl çıkar?

A Milli Takım'ın son 16 turuna yükselme iddiasını sürdürmesi için kazanmaktan başka şansı bulunmuyor. Beraberlik ve yenilgi halinde ise ay-yıldızlı ekip şampiyonaya veda edecek.

Grupta son maçlar öncesinde İtalya 6 puanla lider durumda bulunurken, Galler 4 puanla ikinci ve İsviçre ise 1 puanla üçüncü sırada yer alıyor. Türkiye'nin ise puanı bulunmuyor.

Ay-yıldızlı ekip, İsviçre maçını kazanarak grubunu üçüncü sırada tamamlamayı ve en iyi üçüncüler arasına girerek son 16 turuna kalmayı hedefliyor. Altı gruptan dört üçüncünün bir üst tura yükseleceği şampiyonada, Türkiye'nin galibiyeti halinde, diğer gruplarda alınacak sonuçlar, ay-yıldızlı ekibin yoluna devam edip etmeyeceğini belirleyecek.

İlk onbir belli oldu

Ay-yıldızlı ekipte Umut Meraş, sakatlığı nedeniyle bu maçta forma giyemeyecek. İsviçre'de ise önemli bir eksik bulunmuyor.

Türkiye: Uğurcan, Zeki, Çağlar, Merih, Mert, Kaan, Ozan, Cengiz, İrfan Can, Hakan, Burak Yılmaz

İsviçre: Sommer, Elvedi, Schar, Akanji, Mbabu, Freuler, Xhaka, Rodriguez, Shaqiri, Embolo, Seferovic

Editör: Haber Merkezi