Milli yelkenci Doğukan Kandemir, Solo Türkiye Turu Rekoru denemesi kapsamında Artvin'in Hopa Limanı'ndan denize açıldı. Yaklaşık 1500 deniz mili uzunluğundaki parkuru yalnız başına tamamlamayı hedefleyen Kandemir, yalnızca rüzgar gücünü kullanarak Hatay'ın İskenderun Limanı'na ulaşmaya çalışacak.
Türkiye Yelken Federasyonu hakeminin gözetiminde hazırlıklarını tamamlayan Kandemir'in teknesinin motoru mühürlendi. Milli sporcu, Hopa Sahil Güvenlik ekiplerinin eşliğinde limandan ayrılarak rekor denemesine başladı.
Hedef 15 gün 6 saatlik rekoru geride bırakmak
Deneme öncesinde açıklamalarda bulunan Doğukan Kandemir, daha önce aynı parkuru iki ve dört kişilik ekiplerle tamamladığını, bu kez ise tek başına mücadele edeceğini söyledi.
Mevcut rekorun 15 gün 6 saat olduğunu hatırlatan Kandemir, "15 gün 6 saatlik derecenin altındaki her dakika benim için başarı olacak. Kendime koyduğum hedef ise parkuru 13 günün altında tamamlamak." dedi.
En büyük zorluk uykusuzluk olacak
Tek başına gerçekleştireceği yolculukta en büyük zorluğun uykusuzluk olacağını belirten Kandemir, dümeni devrederek uzun süre dinlenme imkânının bulunmadığını ifade etti.
Daha önce ekip halinde farklı zorluklarla karşılaştığını söyleyen Kandemir, bu kez kendi sınırlarını görmek amacıyla solo kategoride yarışmaya karar verdiğini dile getirdi.
İlk rota Sinop İnceburun
Hava durumunu sürekli takip ettiğini belirten milli yelkenci, yolculuğun ilk bölümünde yaklaşık bir gün kuzeye seyredeceğini, ardından rotasını batıya çevirerek ilk kontrol noktası olan Sinop İnceburun'a ulaşmayı planladığını söyledi.
Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz'i kapsayan parkurun Hatay'ın İskenderun Limanı'nda tamamlanması planlanıyor.
Uluslararası yarış deneyimine sahip
İzmir'in Foça ilçesinde yelken sporuna başlayan Doğukan Kandemir, bugüne kadar birçok uluslararası yarışta mücadele etti. Yat sınıfında Türkiye'yi yurt dışında temsil eden milli sporcu, Solo Türkiye Turu Rekoru denemesiyle Başak Mireli'ye ait 15 gün 6 saat 41 dakikalık rekoru geçmeyi hedefliyor.
