06 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi SPOR Mourinho'dan Türk futbolu için olay yaratacak sözler

Mourinho'dan Türk futbolu için olay yaratacak sözler

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, "Aydınlık Gelecek Ödülleri" töreninde Türk futbolunun adaletsizliğiyle mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

Fenerbahçeli üniversite öğrencilerinin oylarıyla belirlenen "Aydınlık Gelecek Ödülleri", Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törene katılan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Türk futboluna dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"Türkçeyi Öğrenemedim, Çünkü Tercümanlarım Çok İyi"

Törende konuşan Mourinho, dört farklı ülkede çalıştığını ve her yerde dili kolayca öğrendiğini ancak Türkiye’de tercümanları sayesinde Türkçeyi öğrenemediğini esprili bir dille anlattı.

"Bu ödül benim için değil, ben bunu hak etmiyorum. Bu ödül kulübümüz için. Çünkü Fenerbahçe çok büyük bir kulüp ve harika inisiyatifler alıyor. Ben sadece bunun yüzü oldum."

"Çocuklar Kirli Bir Futbolla Büyümemeli"

Mourinho, "Çocuklar İçin Hayallerimiz Bir" projesiyle "1907 ÜNİFEB Yılın Projesi" ödülüne layık görüldü. Konuşmasında Türk futbolundaki adaletsizliklere karşı sert mesajlar verdi:

"Yeni bir ülkeye gittiğimde orayı kucaklamaya, öğrenmeye çalışırım. Ülkenin temeli çocuklardır. Bu projede yer almaktan mutluyum."

"Bu ülkede yaşanan trajedi herkesin kalbine dokundu. Çocukların kirli bir sporla büyümesini istemiyorum. Bununla savaşmanın tek yolu, adil ve temiz şekilde yarışmamız."

Galatasaray-Adana Demirspor Maçına Gönderme Yaptı

Öte yandan Mourinho, Adana Demirspor’un sahadan çekilmesiyle yarıda kalan Galatasaray maçına da göndermede bulundu.

Galatasaray'ın Dries Mertens ile kazandığı penaltı pozisyonunu Instagram hesabından paylaşan Mourinho, herhangi bir yorum yapmasa da bu hareketi Fenerbahçeli taraftarlar arasında büyük yankı uyandırdı.

Portekizli teknik adamın bu paylaşımı, kısa sürede sosyal medyada Fenerbahçeli taraftarların büyük desteğini aldı.

6-39

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *