Galatasaray, Fernando Muslera'nın sözleşmesini 2024 yılına kadar uzattı. Yeni sözleşme imzalayan 35 yaşındaki yıldız kaleci 38 yaşına kadar Galatasaray kalesini koruyacak.

Muslera, imza töreninde şunları söyledi:

- Eski kaptanımız Erhan Önal'ı kaybettik, baş sağlığı dilemek istiyorum. Ben de çok üzgünüm. Tüm ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyorum.

- Galatasaray'da 10. yılım ve 3 yıl daha burada kalacağım. Zamanında doğru karar verdiğimi bir kez daha anlayabiliyorum. Birçok isimle çalıştım ve hepsi bana çok şey kattı.

- Uruguay'dan 15 bin kilometre uzakta yaşıyorum ama ikinci evimde gibiyim. İnsanlık anlamında, kariyer anlamında burada büyüdüm. Çocuklarım burada doğdu, ikisi de Türk sayılır. Ailemle birlikte ne kadar doğru bir karar aldığımızı hissetim.

- Farklı yerlerden teklifler vardı, başka şeyler de olabilirdi ama benim aklımda Galatasaray'da kalmak vardı. Aklımda en ufak bir soru işareti yoktu. 3 sene daha evimde kalacağım. Her şey için teşekkür ederim.

- Fatih hocama da çok çok teşekkür etmek istiyorum. Bana her zaman güvendi ve forma şansı verdi.

Başkan Mustafa Cengiz, Muslera'nın yeni sözleşmede alacağı maaşı açıkladı. Galatasaray Başkanı, ''Fernando Muslera, 3 Milyon 750 Bin Euro maaş alıyordu. Büyük indirim yaptı ve 2,5 Milyon Euro'yu kabul etti.'' dedi.