Galatasaray'ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, ülkesinde yayın yapan bir radyonun yayınına telefonla katıldı.

Muslera, "Başkan yardımcımız ve hocamızın testleri pozitif çıktı. Bize çarşamba günü test yapılmıştı. 1-2 gün içerisinde sonuçlarını alacağız. İster istemez tedirginlik var ama Türkiye'deki durum şu anda İtalya'daki kadar kötü değil" dedi.

Muslera şöyle devam etti:

-  Türkiye'de günde 300 yeni vaka açıklanıyor. İtalya'da ise bugün ilk kez açıklanan vaka sayısı önceki güne oranla düşüş gösterdi. Oradaki arkadaşlarımla konuşuyoruz. Sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Burada devletin aldığı bir yasak yok ama devlet insanları evde kalmaları için uyarıyor.

- Avrupa'da birçok büyük lig ertelenmişken biz derbide Beşiktaş ile seyircisiz oynadık. Güzel bir maçtı ama atmosfer olmayınca tadı yok. Başımıza ne geleceğini bilmeden oynamak korku vericiydi. Sonrasında FIFPro ile birlikte çalışarak maçların ertelenmesini sağladık.

- Kulüp hepimizden Türkiye'deki evlerimizde kalmamızı istedi. Kulüp doktoru dışarı çıkmamız halinde arabamızda seyahat ederken dahi tehlikeli durum olabileceği söyledi. 

- İtalya'daki arkadaşlarımla konuşurken bana bu salgını başlarda pek önemsemediklerini söylediler. Ama şimdi içinde bulundukları kötü durumu görüyoruz. Resmi kurumlardan yapılan bütün uyarılara uymalı ve kendimizi bu hastalıktan korumalıyız.