Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, koronavirüs salgını nedeniyle Süper Lig'de kalan 8 haftanın tamamlanması gerektiğini söyledi.

Cengiz, Sözcü gazetesine verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı:

- Bizim programımız her gün aynı yoğunlukta geçiyor. Sabah kalkıyorum akşama kadar da bazen bilgisayar başında, bazen telefonda çalışarak geçiyor. Virüs ile mücadelede en önemli konu insanlarla teması kesmek. Kimseyle görüşmüyorum. Devletimizin koyduğu kurallara harfiyen uymak  zorundayız. Bunun dışında tabii ki bağışıklık sistemimizi güçlü tutmamız gerekiyor. Bunun için de beslenmemize ve uykumuza dikkat etmeliyiz.

- İlk önce Abdurrahim (Albayrak) Bey'in testi pozitif çıkmıştı. Sonra hocamızda (Fatih Terim) da bu hastalık tespit edilince Yusuf (Günay) Bey ve ben de test yaptırdık. Yusuf Bey'in herhangi bir semptomu da yoktu ama pozitif çıktı. Benim testim negatif geldi. Hepsi için çok üzüldük tabii. Ama bizim o dönemdeki tek tesellimiz durumlarının ağır olmamasıydı. Çok şükür ki hepsi tedavilerini tamamladılar ve artık çok iyiler. Benim kitabımda umutsuzluğa düşmek diye bir şey yoktur. ‘Allah'tan hayırlısı' diye düşünürüm”

- Ben bugünleri en kısa sürede atlatacağımıza inanıyorum. Yapmamız gereken yetkililerin tavsiyeleri doğrultusunda hareket etmek. Teması minimuma indirip devletimizin söylemlerini bekleyeceğiz. Ne zamanki ‘Artık her şey normale döndü, çıkın oynayın' derler, biz planlanan zamanda hazır olmak durumundayız. Daha sekiz haftası oynanacak bir ligimiz var. Bir şekilde zamanı geldiğinde bu maçları oynayıp ligi tamamlamak zorundayız, aksi düşünülemez.