Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, düzenlediği basın toplantısında teknik direktör Fatih Terim'i topa tuttu.

Cengiz, şunları söyledi:

- Ben sevgili Fatih Terim‘e Bodrum’a giderken, ABD’ye giderken uçak bilet paralarını kulübe ödettiriyor diye bir şey demedim, yanlış anlatmışlar. Fatih Hoca ile konuşmadık. Onun bizi gördüğü pozisyon itibariyle bize öyle bir bakış açısı yok, üst başkan gibi… 

- Kalkıp hocaya taşıyorlar. Bana da alıp öyle taşıyın. Yanlış aktarıyorsun. O adam da bana sormalı. Ben hemen telefon çeviririm. Sen benim hakkımda böyle mi konuştun derim. 

- Fatih Terim kendini başkan üstü görüyor, biz sadece tedarikçiyiz. Bizde arama yok, hüküm var. Başkan bunu demiş, kahrol. Yahu demedim. Aç bana sor. Dedimse nasıl dedim, ne dedim. Doğruyu öğren. Çünkü aktarılırken yanlış aktarılıyor. Banttan dinle. Banda alın siz de. Basında haber çıkıyor, hocadan ben telefon beklerdim. Doğru mu diye sormasını. Hayır o yargıç olarak kararını vermiş, basın sözcüsü olarak da çıkıp açıklamış. Albayrak’a haber vermiş, o da yalvarmış hocam yapma diye. Yapmasını beklemezdim ama yaptı. Göreve devam edersem sevgili Fatih Hoca ile devam etmeyi düşünmüyorum.

- Neden Fatih Terim ile sözleşme uzatmıyorum? Biz düşman değil miyiz? O anda, hemen o anda Fatih Terim istifa etmeliydi, ona istifa etmek yakışırdı. Fatih hocamız konuşurken beni buz etti. Yusuf yerinden fırladı, benim gözlerim fal taşı gibi açıldı. ‘İçerideki ve dışarıdaki düşmanlar’ dedi. Beni işaret etti, bunu anlamamak için aptal olmalıyım. Ben ve yönetim, biz düşmanız ya. Nasıl olacak da Fatih Terim’le yola devam edeceğiz. O anda istifa etmeliydi, ona bu yakışırdı.

- Yapma be sevgili hocam. Bir kere eve geçmiş olsun dilemeye gelmedin. Oğlumu aradın ettin, hep ‘Onun için oynayacağız’ dedin, 8 kere yenildik. Ben de dedim ki ‘Benim için oynamasın, söyle’ dedim. Düşmanlarını duman ettin sevgili hocam! Seni tebrik ediyorum eserinle övünebilirsin, kemoterapiye yeniden başladım. Bir kere geçmiş olsun ziyaretine gelmedin.

- Başkan adayları açıklama yaptı. ‘Terim’in yanındayız’ dediler. Ben değilim. Ben olduğum sürece onunla sözleşme yapmam. Çünkü ben onun düşmanı imişim. Bir şartla olur, çıkar özür diler, beni ikna eder. Öyle… Fatih Terim çıkar özür diler, yanlış anlaşıldığını söyler o zaman oturur konuşuruz.

- Sen bizi sadece Genel Kurul’a havale edersin. Senin başka yetkin yok! Sadece bana ayar çekmiyor Onursal Başkanımız, gelecek adaylara da ‘paranız varsa gelin’ diyor. Yazıyorlar ‘Fatih Terim büyüktür Galatasaray’, ‘Galatasaray kırmızı çizgimiz’ Ya yönetim kim? Yönetim, genel kurulun seçtiği idare. Sen yönetim kuruluna hakaret ediyorsun, ey Fatih Terim!. Ey adaylar siz Fatih’e mi yetki istiyorsunuz, bu kefaletleri üstünüze almayı mı? Bunu diyecek pehlivanları bekliyorum. Boş konuşuyorsunuz. Evinize haciz gelir.

Editör: Haber Merkezi