Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Galatasaray Doğa Sigorta'nın Pınar Karşıyaka'yla oynadığı maçın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken, sert çıkışlarda bulundu.
Cengiz, maçların seyircisiz oynanmasının kararlaştırılmasından sonra liglerin ertelenmesi yönündeki isteği üzerine yapılan yorumlara "Algı operasyonu" olarak değerlendirdi. Cengiz, şunları söyledi:

- Perşembe günü bir toplantı yaptık. Sabah devletten gelen açıklama, maçların seyircili oynanacağı şeklindeydi. Öğlen de yine en yetkili mercimiz olan Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) başkanı, maçların seyircili oynanacağını söyledi. Biz de sizden gelen soruyu yanıtlayarak, 'Devletimizin talebi üzerine seyircili oynanacak' cevabını verdik. Stadımızı bugün de dezenfekte ettik. Aynı günün akşamı devletimiz, maçların seyircisiz oynanmasına karar verdi. Biz, devletimizin her türlü kararına uymak mecburiyetindeyiz. Özellikle konu halk sağlığıysa, her şey ikinci plandadır. Biz buna da bir şey demedik. 

- Biz sanki, 'Seyircisiz oynadığımızda Galatasaray'dan 3 puan alabilir miyiz?' hesaplarının yapıldığını hissettik. Bu diğer maçlar için de geçerli. Bu hiç hoş bir şey değil. 

- Biz rakiplerle eşit şartlarla oynamak isteriz. Zaten Galatasaray bu nedenle büyük. Hafızası dar olan insanlara söylüyorum. Biz seyircili oynandığında ve 'Önlem alıyoruz' dediğimizde, devletimiz ve federasyonumuz da aynısını söyledi. Akşam karar değişti. Bizim bilemediğimiz şeyler olabilir, saygı duyduk. Ancak sonra 'Sporcu, görevli sağlığı açısından mümkünse maçları erteleyelim' dedik. Kötü niyetli insanlara bir şey anlatamıyorsun. 

-  Basketbolda bir sporcumuz, bir gün önce ateşlendi. Virüs belirtisi yok ama kontrol altında. Tabii ki takım arkadaşları etkilendi. Çok büyük endişe oldu. Bugün basketbolda kızlarda oynadığımız rakibimiz Fransa'dan geldi, karantina yok. Erkek basketbolunda rakibimiz Ukrayna'dan geldi, karantina yok. Biz zor durumdayken, bizi yenebilirler. Bugün bir değerli rakibimizi basketbolda yendik, diğerine yenildik. Biz buralarda değiliz. Biz rakiplerimizin hepsini seviyoruz. Onlar olmadan Galatasaray da olmaz. Sevgili yöneticilerden rica ediyorum, küçük puan hesapları için lütfen kışkırtıcı beyanatlar vermeyelim. Birbirimizi sevmesek de saygı gösterelim. Bizim için problem yok. Biz bütün rakiplerimizi de onları sevenleri de seviyoruz.

- Kimseyi suçlamak istemiyorum ama sanırım herkes kim ne avantaj içinde diye fikstüre bakıyor. İnsanın aklına geliyor. Bizim erteleme talebimize öyle şiddetli bir tepki verildi ki... 'Mustafa Cengiz dün seyircili oynansın diyordu, ertesi gün ertelensin dedi' diye söyleniyor. Arada devletimizin aldığı karar var, onu yok ediyorlar. Çok ayıp bir şey. Bu tür mücadelede elde edilecek 3 puanı ya da şampiyonluğu istemiyorum. Ben mertçe, adil bir düello istiyorum. Birçok kulüp başkanı ertelemeden yana ama ses çıkaran biz olduk. Sanki biz rakipten korkuyoruz, maçta yapmaktan çekiniyoruz gibi algı oluşturulmaya çalışıldı. Arkadaşlar, öyle bir şey yok. Kötü niyetlileri bizim ikna etmemiz mümkün değil. Rakiplerimizin değerli mensuplarına sesleniyorum, Galatasaray her zeminde, her şartta, her koşulda mücadeleyi bırakmaz.

- Bu haftadan sonra erteleme olur mu? Amaç eğer Galatasaray'ın puan yitirmesine yönelik beklentiyse, biz bir şey diyemeyiz. Devletimiz ne karar alırsa, biz ona uyarız. Biz, Galatasaray kültürü açısından gereken yapıcı önerimizi de devletimize iletmeye mecburuz. Her koşulda ve şartta devletimizin yanındayız.

- (Beşiktaş'ın Mesut Bakkal'ın "Galatasaray'dan teşvik primi aldık" açıklamasından sonra 1986-1987 sezonu şampiyonluğunun Galatasaray'dan alınıp kendilerine verilmesiyle ilgili talebi) Şimdi bunlara girmeyelim. Buna girersek, 43'ten girer, Rizespor'dan çıkarız. Oradan Gençlerbirliği'ne gireriz. Bunun sonu yok. O zaman, 'Bilmem kaç yılında Süper Kupa niye oynanmadı?' diye sorarım. Bunlara girmeyelim. Bunlara girme taraflısı değilim. Camiaları birbirine düşürmeyelim. Dikkatli olalım. Cam kulede otururken birbirimize taş atmayalım. Birbirimizi sayalım, sevelim.