Mustafa Denizli, Türk futbolunun yetiştirdiği en önemli futbolculardan ve teknik direktörlerinden. Altay'da başlayan "Büyük Mustafa" olarak süren futbolculuk kariyerinde son yılında 38 yıl önce Galatasaray'a transfer olmuştu.

Sonraki yıllarda teknik direktör olarak Türk futbolunda bir çığır açan ve üç büyükleri şampiyon yapan tek teknik adam olarak tarihe geçen Denizli, bir süredir çalışmıyordu.

Altay Kulübü Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, dün bir basın toplantısı düzenleyerek Mustafa Denizli’ye teknik direktörlük görevine gelmesi için çağrıda bulunmuştu. 

Mustafa Denizli de efsanesi olduğu kulübün çağrısına kayıtsız kalamayarak verilecek maaşın Mehmetçik Vakfı ve Gaziler ve Şehitler Aileleri Vakfı’na bağışlanması şartıyla göreve geleceğini ifade etmişti.

Bugün ise Altay Spor Kulübü sosyal medya hesaplarından tecrübeli çalıştırıcı ile anlaşmaya varıldığını resmen duyurdu. Siyah-beyazlılar yaptığı paylaşımda, “Evine hoş geldin büyük Mustafa” ifadelerine yer verdi. Altay Yönetimi tarafından tek şartı kabul edilen Mustafa Denizli, Vali Kutlu Aktaş Tesisleri’ne gelerek kendisini 38 yıl sonra siyah-beyazlı renklere bağlayan imzayı attı.

Editör: Haber Merkezi