Süper Lig'de 40. hafta maçları yarın oynanacak. Karşılaşmaların tamamı 20.30'da başlayacak. Yarınki maçlardan sonra ligde sezonun bitmesine 2 hafta kalacak. Yarınki sonuçlara göre ligde şampiyon da düşecek takımlar da belli olabilir.

81 puanla liderlik koltuğunda oturan Beşiktaş'ı takip eden Fenerbahçe'nin puanı 76. Üçüncü sıradaki Galatasaray ise 75 puanda. Üç takımın da şampiyonluk şansı bulunuyor. Ancak Beşiktaş'ın büyük avantajı var. 

Beşiktaş nasıl şampiyon olur?

Beşiktaş, yarın Galatasaray'a konuk olacak. Galatasaray'ın şampiyonluk şansını sürdürebilmesi için mutlaka kazanması gerekiyor. Beşiktaş sahadan bir puanla bile ayrılsa Galatasaray'ın şampiyonluk şansı kalmayacak.

Lig ikincisi Fenerbahçe, ligde kalma mücadelesi veren Ankaragücü ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe, mağlup olursa, derbiden alınacak bir puan bile Beşiktaş'ı şampiyonluğa ulaştıracak. Fenerbahçe deplasmanda berabere kalırsa siyah-beyazlıların şampiyonluğunu ilan etmesi için bu kez Galatasaray derbisinden 3 puan alması gerekecek.

Sarı-lacivertliler, Ankara'dan galibiyetle dönerse Galatasaray-Beşiktaş derbisinin sonucu ne olursa olsun şampiyonluk yarışı son 2 haftaya taşınacak.

Düşme hattı

Denizlispor, ligden düşen ilk takım oldu. 

Yarın yapılacak maçların ardından Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve Gençlerbirliği'nin lige veda etme ihtimali bulunuyor. 
Buna göre Kasımpaşa'yı konuk edecek Erzurum temsilcisi yenilir, Hes Kablo Kayserispor ya da MKE Ankaragücü 3 puan alırsa mavi-beyazlıların düşmesi kesinleşecek.

Gençlerbirliği'nin durumu ise kendi karşılaşması hariç Çaykur Rizespor-Helenex Yeni Malatyaspor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor-Kasımpaşa ve Hes Kablo Kayserispor-Gaziantep maçlarının sonucuna bağlı. Başkent temsilcisi, deplasmanda Fatih Karagümrük'e yenilir, Yeni Malatyaspor en az 1, Kasımpaşa ve Kayserispor da 3'er puan alırsa TFF 1. Lig'e düşecek. Bunun dışındaki sonuçlarda, Gençlerbirliği ligde kalma ümitlerini son 2 maça taşıyacak.

Süper Lig'de yarın oynanacak 40. hafta karşılaşmalarının programı şöyle:

Büyükşehir Belediye Erzurumspor-Kasımpaşa (Erzurum Kazım Karabekir)
Demir Grup Sivasspor-Medipol Başakşehir (Yeni 4 Eylül)
Hes Kablo Kayserispor-Gaziantep (Büyükşehir Belediyesi Kadir Has)
Çaykur Rizespor-Helenex Yeni Malatyaspor (Çaykur Didi)
Atakaş Hatayspor-Yukatel Denizlispor (Antakya Atatürk)
Fatih Karagümrük-Gençlerbirliği (Başakşehir Fatih Terim)
Göztepe-İttifak Holding Konyaspor (Gürsel Aksel)
Trabzonspor-Fraport TAV Antalyaspor (Medical Park)
MKE Ankaragücü-Fenerbahçe (Eryaman)
Galatasaray-Beşiktaş (Türk Telekom)

Editör: Haber Merkezi