05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi SPOR Napoli Başkanı De Laurentiis’ten milli takım çıkışı: “23 yaş üstü futbolcular çağrılmamalı”

Napoli Başkanı De Laurentiis’ten milli takım çıkışı: “23 yaş üstü futbolcular çağrılmamalı”

İtalya Serie A ekiplerinden Napoli'nin başkanı Aurelio De Laurentiis, milli takım tartışmalarını alevlendirecek açıklamalarda bulundu. İtalyan-Amerikan Vakfı’nın 50. yıl etkinliğinde konuşan De Laurentiis, 23 yaşından büyük futbolcuların artık milli takıma çağrılmaması gerektiğini söyledi.

İtalya Serie A ekiplerinden Napoli'nin başkanı Aurelio De Laurentiis, milli takım tartışmalarını alevlendirecek açıklamalarda bulundu. İtalyan-Amerikan Vakfı’nın 50. yıl etkinliğinde konuşan De Laurentiis, 23 yaşından büyük futbolcuların artık milli takıma çağrılmaması gerektiğini söyledi.

Napoli Başkanı, “Futbolcular 23 yaşından sonra milli takımda oynamamalı. Bu sistemle hem genç yeteneklerin önünü açarsınız hem de yaşça büyük oyuncuları sakatlıklardan korursunuz. 30-35 yaşındaki bir futbolcu milli takımda sakatlanırsa, bu kulüpler için büyük yıkım olur” ifadelerini kullandı.

De Laurentiis’in bu önerisi, kulüplerin yoğun fikstürden ve milli maç aralarındaki sakatlık riskinden şikayetçi olduğu dönemde dikkat çekti.

De Laurentiis ayrıca futbol yönetiminde köklü reformlar yapılması gerektiğini savunarak, “Futbolun üst düzey yöneticileri pozisyonlarını kaybetmemek için değişime direniyor. Ama artık liglerin kurallarını ve yapısını değiştirme zamanı geldi” şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *