05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi SPOR Ne altın top ne kupa: Maçın yıldızına 4 kutu yumurta!

Ne altın top ne kupa: Maçın yıldızına 4 kutu yumurta!

Norveç Ligi’nde Bryne kalecisi Jan de Boer, maçın oyuncusu seçilerek ödül olarak 4 kutu yumurta aldı. İlginç an sosyal medyada esprili yorumlara yol açtı.

Norveç Ligi’nde oynanan Bryne – Bodo Glimt maçında sıra dışı bir an yaşandı. Bryne'nin kalecisi Jan de Boer, takımının 1-0 mağlup olmasına rağmen yaptığı kritik kurtarışlarla maçın en iyi oyuncusu seçildi. Ancak De Boer’e verilen ödül, futbol dünyasında alışılmışın dışında bir detayla dikkat çekti. Başarılı kaleciye ödül olarak 4 kutu yumurta takdim edildi.

Bu ilginç ödül, Norveç futbolunda zaman zaman uygulanan geleneksel yaklaşımlardan biri olarak değerlendiriliyor. Ülkede daha önce de maçın yıldızı seçilen oyunculara peynir, somon veya yerel gıda ürünleri verilmişti.

Jan de Boer, aldığı ödülü gülümseyerek karşılarken, sosyal medyada futbolseverler bu durumu büyük bir ilgiyle karşıladı. Kullanıcılar, “Taze protein her zaman iyidir”, “Kaleciliğin bedeli buymuş” ve “En iyi yumurta kurtarıcısı” gibi esprili yorumlarda bulundu.

Norveç Ligi’nin bu renkli geleneği, hem futbolseverlerin yüzünü güldürdü hem de spora olan kültürel yaklaşımı bir kez daha gözler önüne serdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *